Hatszoros Pro Bowl-er guardot szerződtetett a Cowboys

Két hete a Dallas Cowboys alelnöke, Stephen Jones elárulta, hogy továbbá már nem érdeklődnek Brian Waters iránt. Tegnap viszont bejelentették, hogy egyéves szerződést kötöttek a hatszoros Pro Bowl-er offensive guardal. Waters szerződése 3 millió dollárról szól és 1.5 millió dolláros alapfizetést tartalmaz. Hogy helyet csináljanak neki a keretben a Cowboys lemondott a safety Eric Frampton-ról.

A Cowboys már július eleje óta Waters szerződtetésén dolgozott. A 36 éves falember nem akart részt venni az idei edzőtáborban és a késői szerződéssel ezt már megúszta. Idős kora mellett az is problémát jelent, hogy nem lépett pályára a tavalyi szezonban. Tavaly a New England Patriots keretéhez tartozott és visszautasította a játékot mert csak olyan csapatban lett volna hajlandó szerepelni amellyel közelebb lehet a Texasban élő családjához.

Mindezek miatt biztosra vehető, hogy nem fog pályára lépni a hétvégi alapszakasz mérkőzésen. Ami viszont mégis mellette szól (de a szereplése hatalmas meglepetést jelentene) az az, hogy Nate Livings kiesett az egész szezonra, Ronald Leary játéka kérdéses a szezonnyitón és Doug Free szinte az egész offseasonban az offensive tackle és guard poszt között ingadozott. A Cowboys a támadófal stabilizálása miatt szerződtette le, de pár hétre biztosan szüksége lesz, hogy elvegyen snapeket a Ronald Leary, Mackenzy Bernadeau párostól.

(nfl.com, Fotó: foxsportssouthwest.com)