Meg kell műteni Mark Sanchez-t, kieshet az egész szezonra

Tegnap kiderült, hogy meg kell műteni a New York Jets irányítóját Mark Sanchez-t és ha ez megtörténik akkor véget érhet az idei szezonja. Sanchez-nek az augusztus 24.-én lejátszott New York Giants elleni előszezon mérkőzésen elszakadt egy izom a vállában. Az első vizsgálatok szerint nem volt súlyos az irányító sérülése és mindeddig abban reménykedtek, hogy elkerülhető a műtéti beavatkozás és elegendő lesz a rehabilitáció.

Sanchez-nek a dobóválla, azaz a jobb válla sérült meg. Tegnap találkozott a specialista Dr. James Andrews-al is és még a találkozót követően is reménykedett benne, hogy megúszhatja egy egyszerű rehabilitációval sőt még mindig tagadja a beavatkozás lehetőségét.

"Ha azonnal szükségem lenne egy műtétre akkor soha sem hagytam volna el Andrews irodáját. Ott maradtam volna és átestem volna a műtéten." - írta szöveges üzenetében Sanchez az ESPN munkatársának Chris Mortensen-nek.

Az ellentmondásos hírekből annyi biztos, hogy a Jets eleinte csak kisebb problémának hitte Sanchez sérülését. Utána rájöttek, hogy komoly az irányító sérülése és jelenleg pusztán csak annyi a kérdés, hogy mikor operálják meg Sanchez-t mert előbb vagy utóbb át kell esnie a műtéten. Ha ki kell hagynia az egész szezont akkor komoly bajba kerülhet a pályafutása.

Sanchez szépreményű játékosként kezdte meg a profi pályafutását és az igaz, hogy soha sem ostromolta a rekordokat de az első két évében jól játszott és AFC döntőbe vezette a Jets-t. A harmadik szezonjában pályafutásának legjobb szezonját produkálta statisztikailag és az offseasonban meg is kapta a nagy szerződését. Ezt követően viszont minden összeomlott.

Jelen pillanatban ki kell mondani, hogy ha kiesik az idei szezonra akkor már soha sem fog pályára lépni a New York Jets játékosaként. A tavalyi pocsék szezon után Geno Smith könnyedén meg tudja majd szilárdítani a helyét és Sanchez olyan egykori elsőkörös, de jelenleg csapatról csapatra járó tartalék irányítókhoz lesz kénytelen csatlakozni mint Tim Tebow, Colt McCoy, Vince Young és Brady Quinn.

(nfl.com, Fotó: footballnation.com, newsday.com)