Peyton hazatér - 7. játékhét

Peyton Manning visszatér az Indianapolis-i Lucas Oil Stadionba. Az NFL legizgalmasabb hétvégéje következik a 2013-as kiírásban. A játékhét mindenképpen legpikánsabb párosításának számít a Denver Indianapolisi vendégjátéka. Peyton Manning visszatér egykori sikerei helyszínére, ahonnan nyakműtétje után elküldték, mondván kell a hely az új tehetségnek, a jelenlegi QB-nek, Andrew Lucknak, aki megfelelően lépett a Super Bowl-győztes hadvezér nyomdokaiba, aki 2012-es elküldése óta még nem lépett pályára a csikók ellen. A sajtó, a szurkolók mind készülnek a vasárnap esti rangadóra, amelyet sajnos Magyarországon nem lehet majd televízió képernyőjén látni. Hogy még pikánsabb legyen a találkozó a sajtóban kezdett hidegháborúba a denveri vezetőedző, John Fox a Colts tulajdonosával, Jim Irsay-jel. Ebből kiindulva a pályán is nagy harcra lehet számítani.

Egymás ellen küzdenek az AFC East csapatai, benne az Amerikában örökérvényű New York-Boston rivalizálással, ugyanis a Tom Brady vezette New England Patriots a Jets csapatánál vendégeskedik.

Az egyre jobb formába lendülő hazaiakat azonban meglepheti Geno Smith és egysége, akik nem számítanak a liga legjobb támadói közé, de a múlt heti Pittsburgh-től elszenvedett vereség ellenére bárkit meg tudnak lepni, amit megmutattak az Atlanta Falcons otthonában is.

Ebből a kvartettből nem csak ez a két csapat küzd meg egymással, hiszen a Buffalo Bills a Miami Dolphins-nál vendégeskedik.

Az NFC keleti csoportjában is egymásnak feszülnek a riválisok. A szárnyakra kapó Philadelphia Eagles a Tony Romo vezette Dallas Cowboys ellen folytatná győzelmi sorozatát.

Amióta Nick Foles vette át a sasok támadóegységének vezetését, a csapat nem szenvedett vereséget és tengerentúli lapinformációk szerint az első számú irányító, Michael Vick még nem vállalja a játékot vasárnap.

Ellenben a texasiak közel jártak ahhoz, hogy megtréfálják az eddig megállíthatatlan Denver Broncost, ami miatt az eddig gyengébben szereplő zöld mezes védelemnek még meggyűlhet a baja a déliekkel.

Nem ez az egyetlen csoportrangadó amit Pennsylvaniában rendeznek, ugyanis az AFC északi négyesében a Pittsburgh Steelers a bajnoki címvédő, Baltimore Ravens ellen akarja folytatni menetelését a múlt héten megtalált győzelmi úton.

Meskó Zoliék számára jól jött a két héttel ezelőtti pihenő, hiszen jobban összeszokhattak az új játékosok a régiekkel, a csapategység erősebb lett. Ezt mutatja a Jets elleni siker.

Emellett Joe Flaccoék sem szerepelnek bajnokhoz méltóan, 3-3-as mérlegükkel az összesített főcsoport tabellán nem állnak rájátszást érő pozícióban.

A forduló zárásaként a nyeretlen New York Giants fogadja Vikings csapatát, hogy ellenük törjék meg a jeget.

Eli Manning az idény eddig eltelt részében nem úgy szerepel, mint egy két Super Bowl-gyűrűt birtokló irányító, hiszen 6 mérkőzés alatt annyi interception-t (labdaeladás) dobott, mint az elmúlt idényben összesen.

Ha ez a tendencia folytatódik akkor az óriások elkönyvelhetik az idénybeli hetedik vereségüket is, de az 1-4-en álló Vikings nem biztos, hogy az a csapat lesz, amely át fog masírozni a nagy alma csapatán.

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Képek: broncotalk.net, jetnation.com, sbrforum.com

Címkék: alapszakasz