90 éves korában elhunyt a Tennessee Titans tulajdonosa

A mai napon eltávozott az élők sorából az NFL legendás alakja, a Titans tulajdonosa és az AFL társalapítója. 90 éves korában elhunyt Kenneth Stanley "Bud" Adams, Jr. a Tennessee Titans (korábban a Houston Oilers és a Tennessee Oilers) tulajdonosa. A liga tulajdonosai közül Adams irányította legrégebb óta a csapatát.

54 évvel ezelőtt Bud Adams és Lamar Hunt sajtótájékoztatót tartott, hogy bejelentsék az American Football League megalakulását. A társalapító egészen halálig napi szinten szenvedélyesen foglalkozott a futballal. Halálával a Buffalo Bills tulajdonosa Ralph Wilson lett a leghosszabb ideje regnáló NFL tulajdonos.

Adams csapata játszott elsőként mérkőzést fedett stadionban amikor 1968-ban beköltözötek a Houston Astrodome-ba. A stadion egészen 1997-ig szolgált a csapat otthonaként. Ekkor megromlott a viszont közte és a városvezetés között mert nem kapott olyan stadiont a várostól amilyet szeretett volna. Az Oilers ekkor költözött át Nashville-be. A költözés nem volt zökkenőmentes hiszen ahogyan ilyenkor lenni szokott megromlott a viszonya a szurkolókkal.

Egyetlen jelenlegi tulajdonos sem aratott annyi győzelmet a csapatával mint Adams. Az első két évben 1960-ban és 1961-ben a Houston Oilers-el megnyerte az AFL-t, majd az 1962-es harmadik szezonban pont Hunt Dallas Texans-a (mai Kansas City Chiefs) ellen elvesztették a döntőt. Beválasztották az AFL Hírességek Csarnokába de rövid időn belül valószínűleg csatlakozik majd az NFL Hall of Fame-be is.

(nfl.com, Fotó: facebook.com/nfl)