NFC North Power Rankings - 10. hét

Power Ranking NFCHosszú időszak ért véget a Vikings legutóbbi mérkőzésén, hiszen ismét nyert a csapat.

Tökéletesen zártuk ezt a hetet, mivel úgy sikerült nyerni, hogy nem mi voltunk az esélyesek.

* a csapatok előtt szám jelzi, hogy a csoportban (NFC NORTH) hányadik helyen van a jelenlegi forma alapján, zárójelben pedig a liga helyezést láthatjátok.

1. Detroit Lions (10.) +1

Újabb győzelem újabb csoportellenféllel szemben. A Detroit Lions ezen a héten a Bears csapatát léte le és még egy lépéssel közelebb került, hogy ismét rájátszásba lássa magát. Jelenleg ő a csoport legerősebb csapata, nem is csoda mert rendes irányító csak náluk van. Minnesota-ban ismerjük a helyzetet, Chicago-ban és Green Bay-ben meg a csere és a csere cseréje játszik. Ettől függetlenül jól megy a Lions-nak.

Ezen a héten egy újabb verhető ellenféllel játszanak. Idegenbe látogatnak a Steelers csapatához, ahol egyértelműen a Lions az esélyesebb.

2. Chicago Bears (15.) -3

Habár a kikaptak a hétvégén a csoportrivális Lions-tól, a csoportban megőrizték a második helyüket, mert a Packers is csúnyán leégett. A 21-19 -es eredmény szoros mérkőzésre utal, de most nem ők nyertek.

A héten is hazai pályán játszanak a Ravens ellen. Egy igazi ki-ki meccs várható, mert egyik gárda sem a legjobb, de nem is a legrosszabb, így bármi lehet.

3. Green Bay Packers (17.) -4

Két hete kiesett Rodgers, akkor kikaptak a Bears-től. Most kiesett Wallace, kikaptak az Eagles-től. Az edzőcsapatból aktivált Tolzien vezetésével sem tudta elkerülni a vereséget a Packers. Az Eagles a meccs végére magabiztos eredményt alakított ki, amivel megverték ellenfelüket. Bajban a Packers.

Soron következő ellenfelük a New York Giants csapata lesz, akik így, hogy ennyire meggyengült a Packers a kiesett irányító miatt még esélyesnek is mondható a találkozón.

4. Minnesota Vikings (29.) +1

Csütörtökön este lejátszottuk utolsó főműsoridős mérkőzésünket is. A Redskins-t fogatuk hazai pályán és végre sikerült nyerni. Nagyon boldogok lehettünk, hiszen négy sorozatban elveszített meccs után ismét egy nagy W állt a csapat neve mellett.

Vasárnap este egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a hazai pályán veretlen és a szezonban is majdnem hibátlan teljesítményt nyújtó Seattle Seahawks lesz az ellenfelünk. Percy Harvin-t aktiválták a sérültlistáról, így akár játszhat is ellenünk. Nem lesz könnyű meccs, de ha a Redskins ellen a második félidőben mutatott játékot tudjuk hozni az egész meccsen, akkor van esélyünk.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com