Véget ért a Cardinals újonc védőjének szezonja is

A St. Louis Rams elleni győztes mérkőzésen térdsérülést szenvedett az Arizona Cardinals újonc free safetyje Tyrann Mathieu. Az első vizsgálatok szerint elszakadt a keresztszalagja de a további vizsgálatok bebizonyították, hogy a külső oldalszalagja is elszakadt ami tovább súlyosbítja a védő helyzetét.

A többszörös sérülés miatt értelemszerűen megnő a felépülési idő de először meg kell várni, hogy javuljon a külső oldalszalag állapota mielőtt megműtenék Mathieu-t. A védő kiesése súlyos csapás a Cardinals számára hiszen eddigi teljesítménye alapján az Év újonc védőjátékos díjának fő várományosa volt.

A védőt a harmadik körben választotta ki a Cardinals, de nem képességei hanem korábbi problémái csúszott vissza az idei Drafton. Tiltott szerek használata miatt nem léphetett pályára a 2012-es szezonban pedig egy évvel korábban megnyerte a Bednarik Díjat (legjobb védő) és a Heisman Trophy döntősei között is szerepelt a neve.

Mathieu 13 mérkőzésen lépett pályára újonc szezonjában és 11 alkalommal tagja volt a kezdőcsapatnak. 68 tacklelel, 1 sackel, 1 kierőszakolt fumblelel és 2 interceptionel fejezte be az újonc szezonját.

(nfl.com, Fotó: nfl.si.com)