Beharangozó: Bengals - Vikings (16. hét)

Preview Vikings-Bengals_RegularSeason16_1Idegenbeli sorozatunkat a Bengals otthonában zárjuk le, ahol nem lesz könnyű találkozónk. Emlékszem nem is olyan rég már alig vártuk, hogy elkezdődjön a szezon és láthassuk kedvenceinket. Most ott tartunk, hogy már csak két mérkőzés van hátra az alapszakaszból és mivel nem kvalifikáltuk magunkat a rájátszásba, így nekünk az alapszakasszal be is fejeződik a szezon.

Idei, utolsó idegenbeli találkozónkon a Cincinnati Bengals lesz a házigazda a Paul Brown Stadium-ban. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert a hazaiaknak mindenféleképpen kell a győzelem, hogy biztossá váljon a rájátszásba jutásuk, ehhez viszont rajtunk keresztül vezet az útjuk és az elmúlt időszakból megtanulhattuk, szeretjük elrontani a playoffba igyekvő csapatok dolgát.

Legutóbb, ha szabad ezzel a kifejezéssel élnem, lemészároltuk a Philadelphia Eagles együttesét, akik szintén a PO-ban törekednek. Magabiztos játékkal 48-30 -ra sikerült megnyernünk azt a mérkőzést.

Matt Cassel azon a meccsen brillírozott, amivel kiérdemelte, hogy a hátralévő két találkozón is ő vezethesse a csapatot. Megmondom őszintén nem is bánom, Cassel-el megy a csapatnak, csak egy meccs van amin nyújthatott volna jobb teljesítményt. Ez a teljesítmény az opciós évének érvényesítéséhez fog vezetni, amit például Greg Jennings nem is bánna, sőt ő maga mondta, hogy szeretné ha Cassel jövőre is a csapat irányítója lenne. Ponder végleg leszerepelt és Freeman meg csak egy blama volt a vezetőség részéről. Ha nem tudtak hova tenni 3 millió dollár, akkor akár a számlámra is utalhatták volna, nem lett volna sértődés.

Cassel tehát ismét kezd és ami talán még bizakodásra ad okot, az Peterson esetleges játéka. Habár pénteken a játékát kérdésesnek nyilvánították a szurkolók bíznak a tavaly MVP visszatérésében. Toby Gerhart viszont biztos, hogy visszatér, így a futójáték talán jobb lesz, mint a múltheti 1.7 yardos futási átlag. 

Igaz a Bengals futás elleni védelme a a kilencedik legjobb a ligában, még 100 yardot sem engednek futni az ellenfélnek meccsenként. Bár a Steelers az elmúlt héten 106 yardig jutott futásból, igaz 36 alkalommal próbálkoztak. Tudjuk, hogy Peterson képes ennyi yardot akár két futásból is összehozni, de mint már említettem játéka kérdéses.

Jennings örülne Cassel visszatérésének jövőre persze nem is csoda, hiszen ő a kedvenc célpontja. Való igaz, hogy Jennings-et keresi legtöbbet átadásaival a Vikings irányítója, ráadásul Jennings mind a 4 TD átadást tőle kapta. Legutóbb egy 57 yardos TD passzt osztott ki neki. Jó elkapóink vannak és szépen is teljesítenek, ha rendesen kiszolgálják őket. Jennings mellett Simpson és Wright is remekül termelik a yardokat nem is beszélve a fiatal Cordarrelle Patterson-ról, aki már 3 TD elkapásnál jár idén, ahhoz képest, hogy milyen nehezen született meg az első igen jól halad. Egyre több labdát kap, amit bravúrosan szed le, olykor elveszettnek tűnt helyzetből.

Te poszton Rudolph IR-en van, Carlson agyrázkódás miatt nem játszik és a visszavonulást fontolgatja, így maradt Chase Ford és Rhett Ellison. Ford nagyszerűen játszik, ami passz felé megy kis hibaszázalékkal el is kapja. Már a Ravens és az Eagles ellen is láthattunk tőle 30+ -os elkapást is.

A Bengals azonban nem csak futás ellen, de a passzok ellen is nagy hatékonysággal dolgozik. Meccsenként mindössze 220 yardot engednek átlagban. Cassel a múlthéten 382 yardig jutott, bravúr lenne még egy ilyen teljesítmény. Interception-ből szerzett labdák tekintetében 14-nél járnak. Összehasonlításképp a mi védelmünk 12-nél tart.

A kicsit merészebb játékok hívásában nem annyira járatos Musgrave és Frazier az Eagles ellen, meg mert kockáztatni dolgokat, kíváncsian várjuk, hogy most vasárnap mit fogunk játszani.

Akkor lehet esélyünk, ha úgy játszunk, mint az Eagles ellen. Persze a szokásoknak megfelelően most is számíthatunk 30 bekapott pontra, mint tettük azt meccsről-meccsre idén. Jó nem 30 hanem 28.3, de akkor is. A védelmünk idén teljesen zéró. Futás ellen még néh elmegy, de passzok ellen katasztrofálisan védekezünk. Passzokból majdnem 300 yardot nyelünk be meccsenként. Holnap sem fog nagyon változni a helyzet, mert például Xavier Rhodes nem is lép pályára, így a CB sor megint foghíjas lesz. Chris Cook ott lesz a találkozón és valószínűleg kezdeni is fog. Egy a probléma vele, hogy nagyon rosszul védekezik és egy CB-nél ez sorsdöntő. A felé szálló passzok 90%- át kapják el az elkapók és ráadásul Cook fontos szituációkban hibázik a legjobban, így gyakori róla a pontszerzés. A szezon után szabadügynök lesz, valószínű nem igazoljuk vissza. 

A Bengals elkapójának, A.J. Green-nek nagy napja lehet, ha ő fogja fogni őt, mert az biztos, hogy kihasználják Cook gyenge teljesítményét. Az, hogy Dalton nem nagyon fickándozzon megint csak azon fog múlni, hogy a front7 mekkora nyomást tud majd gyakorolni az ellenfél irányítójára. Jared Allen és Brian Robison is összeszedte magát az utóbbi hetekben, mindketten 9 sacknél járnak, Robison ráadásul a legutóbbi 8 meccsén, legalább egyszer a földre tudta vinni az irányítót.

Középső LB poszton ismét Cole kezd a két szélen pedig Greenway és Henderson fog játszani. Safety sorban a Sendejo-Sanford páros fog kezdeni, de a sérülésből visszatért Harrison Smith is számíthat játéklehetőségre, akár többre is, mint az Eagles ellen.

Idegenben nem szerepeltünk idén valami jól, sőt ennél rosszabbul aligha szerepelhettünk volna. Vendégként 0-6-1 a mérlegünk, ez az utolsó lehetőség, hogy vendégként is mutassunk valamit. 

A két csapat nem találkozott sokat a ligában, ez mindössze a 12. találkozó lesz ebben a párosításban. Az örökmérleg 6-5 arányban a Vikings javára kedvez. A párharc során ez lesz a hetedik olyan találkozó, amit a Bengals otthonában rendeznek. Eddig mindössze egy alkalommal tudtunk nyerni vendégként és az sem most volt. 1992-ben 42-7 -re nyertük meg a találkozót. Legutóbb 2009-ben a Metrodome-nan került sor Bengals-Vikings meccsre, akkor mi 30-10 arányban nyerni tudtunk.

Ideje javítani a Bengals ellen idegenben, ideje legalább egy győzelmet szerezni vendégként ebben a szezonban. A találkozó magyar idő szerint este 19 órakor kezdődik.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com