A sok labdavesztés is közrejátszott a Vikings vereségbén

RegularSeason Game16, Vikings-Bengals2Idegenben nem sikerült egyetlen egy mérkőzést sem megnyernünk az idei szezonban, már csak a szép stadionbúcsúban bízhatunk. Nagy égésnek lehettünk szemtanúi az Ohio állambeli Cincinnati városában. A Vikings 14-42 -re elvesztette az utolsó idegenbeli mérkőzését is, így 1 döntetlen mellett 7 vereséggel zártuk az idegenbeli kalandozásainkat a 2013-as szezonban.

A találkozó előtt nem mi voltunk az esélyesek a Bengals-nak pedig mindenféleképpen kellett a siker a rájátszásért folytatott harcban, ennek megfelelően játszottak.

Az rögtön kiderült, hogy ez nem a múltheti Eagles védelem, mely a liga 30. helyén áll, hanem a kemény Bengals defense, mely a liga 6. legjobb védelme. 2 Peterson futás után el is vesztettük a labdát, mikor Cassel-t sackelték és a hazaiak védője, Dunlap begyűjtötte azt, majd 42 yardon keresztül a mi 4 yardosunkig hordták vissza. Onnan már könnyű dolga volt a bengáliaknak, Green-Ellis 4 yardos futott TD-jével meg is szerezték a vezetést.

Elég hamar hátrányba kerültünk, már ekkor éreztük nem lesz olyan meccs, mint egy hete. A második driveban már megtartottuk a labdát, de így is 3& out-al küldtek le minket.

Dalton Gresham-nek passzolt a labdát, aki 22 yardig cipelte azt, majd miután ütköztek vele kiejtette és a Vikings safety-je, Sanford megszerezte azt.

Jó mezőnypozícióból mi is megtettük, amit tudtunk. Wright 36 yardos elkapásával TD-t szereztünk, majd Walsh extra pontjával ki is egyenlítettünk. Rossz kezdés után megvolt a javítás, még akármi is lehetett.

Az első negyedben azonban ismét megszerezte a vezetést a Cincinnati. 1 perccel a negyed vége előtt A.J. Green 29 yardos TD elkapást csinált. Persze nem is volt nehéz dolga, mert éppen akkor Chris Cook fogta őt, aki mellett 90%-al kapnak el az elkapók, most sem lett ez másképp.

Egy gyors Vikings drive és egy kicsit hosszabb Bengals támadósorozat után a második negyed derekán mi támadhattunk, sajnos nem sokáig, mert Cassel eladta a labdát, amit az azt elkapó Rey 25 yardos interception return TD-re váltott, így gyorsan ellépett az ellenfél.

30 másodperc sem telt bele, hála a Musgrave által remekül behívott játéknak ismét beleszaladtunk egy interceptionbe, most azonban nem tudták TD-re váltani. Cassel-el megpróbálták átpasszoltatni a pályát, ami így sikerült. Csak tudnám, hogy minek kellett egy ilyen játék egy interception után. De persze nálam okosabb emberek hívták a játékokat, vagy mégsem? Nem baj emberek, már csak 1 meccset kell kibírni velük, után ki lesz adva a stáb útja. A playhez természetesen hozzá tartozik, hogy az eredetileg megcélzott Jerome Simpson-t rendesen arrébb tették a Bengals védői és a bírók valahogy mégis elfelejtettek defensive pass interference-re sárga zászlót dobni.

Még a szünet előtt tovább növelte előnyét a hazai gárda. Az előbb a labdát elvesztő Gresham 18 yardos passzt kapott el az endzone-ban, aminek hála 28-7 -es Bengals vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A fordulás után sem mi kezdtünk jobban, sőt 5 perc elteltével Sanu is elkapott egy Dalton passzt, amivel újabb mélységekbe taszították csapatunkat. Sőt egy sikertelen Vikings drive után Green újabb TD-t szerzett, amivel már 5 TD távolságba ment el a Bengals.

Ezt kicsit tudtuk kozmetikázni Patterson révén, aki 35 yardos futott TD-t szerzett még a harmadik negyed vége előtt. Patterson egyébként nagyon jól teljesít kickoff visszahordásokból. Mindössze 4 yard-ra van attól, hogy megdöntse az egy szezon alatt visszahordásból legtöbb szerzett yard rekordját. Jelenleg Buster Rhymes tarja 1345 yarddal, amit az 1985-s szezonba állított be, Patterson jelenleg 1342-nél tart.

Az utolsó negyedben egyik oldalon sem született pont. Cassel harmadszorra is eladta a labdát, így minden szempontból megalázkodtunk. Semmi esélyünk nem volt ez ellen a Bengals ellen és ezt remekül hoztuk.

A találkozón mindössze 209 yardot termeltek a támadóink. Peterson mindössze 11 alkalommal kapta meg a labdát, rajta kívül még Patterson és Cassel futott 3-3 alkalommal. Borzasztóan kevés. A másik elszomorító adat, hogy egyetlen egy harmadik kísérletet sem sikerült megcsinálnunk. 9 próbálkozásból egy nagy darab nullát sikerült ma produkálni. Oké, hogy erősebb volt a Bengals védelme, de azért elszomorító ez a tény, hogy semmit nem tudtunk kezdeni a labdával.

December 29-én (vasárnap) lesz a Vikings utolsó mérkőzése amit a Mall of America Field-en játszanak. Búcsúzik a szezon (legalábbis számunkra) és búcsúzik a stadion is, mely 32 éven keresztül szolgálta ki csapatunkat. Mostanra az is eldőlt, hogy az ellenfél Detroit csapatának számára is tét nélküli a találkozó, mert kikaptak a Giants-től, így végképp kiszálltak a rájátszásért folyó harcból.

Ez  vereség nem feltétlenül Frazier állásának megmentésére szolgált, de valljuk be őszintén, új impulzusok kellenek a csapatnak, ami véleményem szerint egy új edzői gárda felállításával kezdődik. Erre a kérdésre a holtidényben választ kapunk, addig is most vasárnap a Lions ellen zárjuk a szezont, remélhetőleg szépen búcsúzunk a stadiontól és a szezontól is.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com