A Lions is elküldte a vezetőedzőjét

A Detroit Lions tegnap bejelentette, hogy öt szezont követően megválik vezetőedzőjétől Jim Schwartz-tól. A vezetőedző kirúgásának fő oka, hogy a csapat nem jutott be az idei playoffba. Schwartz mellett elküldték az offensive koordinátor Scott Linehan-t és a wide receiver edző Tim Lappano-t is. Továbbá biztossá vállt, hogy a general manager Martin Mayhew és az elnök Tom Lewand a helyén marad.

Az NFC északi csoportját elszórakozta a Lions hiszen két riválisával, a Chicago Bears-el és a Green Bay Packers-el ellentétben nem szenvedtek komolyabb sérüléseket a kulcsjátékosok. November közepén még 6-3-as mérleggel álltak de az utolsó hét mérkőzésükből hatot is elvesztettek. A tavalyi gyenge szereplés és az idei rossz szezonzárás miatt nem okozott meglepetést a döntés.

Schwartz 2009 januárjában a történelmi mélypontot jelentő 0-16-os mérleget követően nevezték ki. Első szezonját 2-14-es mérleggel zárta majd a másodikat is rosszul kezdték de 2-10-es mérleget követően megnyerték az utolsó négy mérkőzésüket.

A 2011-es szezon jelentette az áttörést a számára hiszen 1999 után először bevezette a Lions-t a playoffba. A tavalyi szezon felénél 4-4-es mérleggel álltak majd elvesztették az utolsó 8 mérkőzésüket ami miatt már tavaly is felmerült, hogy megválnak az edzőtől.

Schwartz öt éve alatt egyszer sem nyerték meg a csoportjukat, kétszer végeztek az utolsó, kétszer a harmadik és egyszer a második helyen. 29 győzelmet és 51 vereséget ért el az alapszakaszban. A rájátszásban egyetlen mérkőzést játszott amit elvesztettek a New Orleans-al szemben.

Nem tudni, hogy mi lesz Schwartz-al a jövőben de Jason La Canfora értesülései szerint Cleveland Browns máris érdeklődik iránta.

(nfl.com, Fotó: woodtv.com, bleacherreport.com)