Bill O'Brien lesz a Houston Texans vezetőedzője

Tegnap este több különböző hírforrás is tényként kezelte, hogy a Houston Texans megállapodott a Penn State edzőjével Bill O'Brien-el. A kiszivárgott hírek szerint 5 éves szerződést kötöttek az új vezetőedzővel. Dom Capers és Gary Kubiak után így O'Brien lesz a fiatal franchise harmadik vezetőedzője. A csapat még nem jelentette be hivatalosan az edző kinevezését mert először az NFL illetékeseit akarják tájékoztatni, de a hivatalos weboldalukon több bejegyzés is szerepel O'Brien kinevezéséről.

A jelenleg 44 éves O'Brien az utolsó két évben a Penn State vezetőedzője volt és 15-9-es mérleggel zárt. A Sandusky botrány miatt az NCAA négy évre eltiltotta az egyetem csapatát, a Nittany Lions-t a rájátszásban való részvételtől így még két évig biztosan nem vehetnek részt Bowl mérkőzésen. A 2012-es szezonjában egy eltiltások által tizedelt csapattal 8-4-es mérleget ért el és több neves szervezet is megválasztotta az év edzőjének.

O'Brien NFL tapasztalattal is rendelkezik hiszen 2007-től 2011-ig a New England Patriots edzői stábjában dolgozott. Asszisztensként kezdte majd az elkapók és az irányítók edzője lett. Utolsó évében az offensive koordinátori posztot töltötte be.

A jó első éves szereplést követően már tavaly januárban is felmerült a neve az NFL-ben mint lehetséges vezetőedző. Akkor a Cleveland Browns és a Philadelphia Eagles hívta interjúra, végül más mellett döntöttek, de most Houstonban megkapta a várt posztot.

(nfl.com, Fotó: en.wikipedia.org, phillysportslive.com)