Spielman a Senior Bowl-ig szeretne új vezetőedzőt

A Vikings general managere egy sajtótájékoztató keretében válaszolt a kialakult helyzetre. Eredetileg helyi idő szerint reggel 9 órára ígérték a sajtótájékoztatót, de egy reggel megszületett döntés miatt a tájékoztatót helyi idő szerint 14 órára tették át. Ennek meg is volt az oka, hiszen reggel született meg a döntés, hogy Leslie Frazier nem irányíthatja tovább a Minnesota csapatát.

A sajtótájékoztató elején a Vikings tulajdonosa Zygi Wilf, aki elmondta, hogy ez egy nagyon nehéz döntés volt, de meg kellett hozniuk a csapat érdekében.

“Nagyon nehéz volt meghoznunk ezt a döntést, de meg kellett tennünk, hogy egy sikeres csapatot tudjunk felépíteni a jövőben és így tudjunk előrehaladni.” – mondta el Wilf.

A tulajdonos gyorsan át is adta a szót a GM-nek és a továbbiakban Rick Spielman állt a sajtó rendelkezésére.

Ő elmondta, hogy találkozni fog majd minden asszisztenssel, akik szerződésben állnak a csapattal és egyesével fogja meghozni a döntéseket. 

“Úgy éreztük, meg kell hoznunk ezt a döntést még akkor is, ha nagyon nagyon nehéz. Egy sikeres csapatot akarunk a jövőben felépíteni és ez volt az első teendő ennek megvalósításához. Az edzőkeresési folyamat természetesen gőzerővel folyik, a következő 3-4 napban már szeretnénk interjúkat a lehetséges jelöltekkel és szeretném, ha a Senior Bowl-ig meg lenne az új vezetőedző.” – mondta el Spielman.

Spielman elmondta azt is, hogy vállalja a stáb döntéseit, legyen szó arról, hogy melyik irányító szerepeljen vasárnaponként, vagy hogy mely játékosok játszanak a mérkőzéseken, azonban hozzátette, hogy az edző hozza meg a végső döntést, hogy ki szerepel a találkozókon.

“Mindent meg fogok tenni, hogy a legmegfelelőbb vezetőedző és edzői stáb alakuljon ki a jövő évre. Tele vagyunk fiatal tehetségekkel, nincs szükség teljes újjáépítésre, de vannak olyan területek, amik rászolgáltak a korrekcióra.” – mondta el a GM.

Hozzátette, hogy tele vannak jó játékossal és a fiatal tehetségek is mind ígéretesek. Jó helyzetben vagyunk a következő idényben a fizetési sapkát tekintve is.

“Hosszú és dolgos napok várnak ránk az elkövetkezendő időkben. Minden megteszünk, hogy a legmegfelelőbb embert válasszuk. Nem támadó vagy védekező edzőt keresünk, mi vezetőedzőt keresünk.” – mondta el Spielman.

A Senior Bowl január 25-én lesz, a tervek szerint addigra már lesz vezetőedzőnk.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com