Beharangozó: Eagles - Saints (Wild Card)

A mai nap másik Wild Card mérkőzése a Lincoln Financial Fielden kerül megrendezésre és a Philadelphia Eagles fogadja a New Orleans Saints csapatát. A két csapat igen ellentétes formában fejezte az alapszakaszt hiszen az Eagles az utolsó nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, míg a Saints kikapott a Pantherstől és a Ramstől is. Az elmúlt hetek gyengébb teljesítménye miatt lecsúsztak csoportjuk éléről és csak Wild Card helyen jutottak be a rájátszásba ami sorsdöntő lehet a szempontjukból.

A Saints-nek fennállása óta még nem sikerült playoff mérkőzést nyerni idegenben és a Dome hiánya sem kedvez a számukra. Emellett az idei szezonban amikor idegenben kellett pályára lépniük csak 3 alkalommal sikerült győzniük és 5 alkalommal is kikaptak.

A Colts-Chiefs mérkőzésen varhatóan kevés pont fog születni de ezen a találkozón viszont pontzuhatagra számíthatunk. Mindkét együttes a támadósoráról híres, bár igaz, hogy a Rob Ryan által összerakott idei védelem hatalmasat javult a tavalyi évhez képest de igazából a Drew Brees által vezetett támadósor juttatta be a Saintst a rájátszásba.

Brees zsinórban harmadik évben átlépte az 5.000 passzolt yardot, az idei alapszakaszt 5.162 passzolt yarddal, 39 touchdownnal és 12 interceptionnel zárta. A második oldalon a másodéves Nick Foles is kitűnő szezont produkált. A szezon elején még versenyben volt Vick-el de pár hét után egyértelmű kezdővé vált Philadelphiában. 2.891 passzolt yardot, 27 touchdownt és 2 interceptiont szerzett. 119.2-es QB-Ratingjével a liga legjobb irányító mutatójával rendelkezik.

A futójáték szempontjából egyértelműen az Eagles felé billen a mérleg nyelve. LeSean McCoy 1.607 futott yardot szerzett az alapszakaszban amivel a liga legeredményesebb running backje lett. 539 elkapott yardját is számítja bőven átlépte a 2.000 szerzett yardot. A Saints viszont nem számíthat legjobb futója Pierre Thomas szolgálataira hiszen sérülés miatt ki kell hagynia a találkozót. Bevethető ugyan Mark Ingram, Darren Sproles vagy Khiry Robinson is de Thomas még hiányozhat a mérkőzés folyamán.

Az Eagles védőinek különösképpen oda kell figyelniük majd a tight end Jimmy Graham-re. 1.215 elkapott yardja mellett nagyon veszélyes a Red Zona-ban. Magassága és ereje miatt Brees kedvenc célpontja az endzoneban. Mellette ott van még a wide receiver Marques Colston és a running back Darren Sproles aki futóként sokkal több elkapott yardot szerzett mint futottat. Az Eagles védelmét sokszor megzavarhatják hiszen ha Sproles benn van a backfielden akkor még korántsem egyértelmű, hogy futni fog a labdával.

Az Eagles oldalán sem kell szégyenkezniük az elkapóknak. DeSean Jackson és Riley Cooper elkapó kettős kétezer yard felett zárt de Foles ugyanolyan nyugodtan veheti célba a tight end Brent Celek-et vagy a futó McCoy-t is, mindketten 500 yard felett zártak.

A helyszín, a Dome hiánya az rossz időjárás és a forma mind mind az Eagles számára kedvez. De nem szabad elfelejteni, hogy minden sorozat véget ér egyszer és az NFL-ben bármi megtörténhet. A mérkőzés 02:10 perckor kezdődik és a Sport2 közvetíti.

(nfl.com, Fotó: sbrforum.com, xnsports.com, philadelphiaeagles.com, rantsports.com)