28 pontos fordítást követően jutott tovább a Colts

Az Indianapolis Colts az idei évben a második félidős fordítások specialistája volt de a legjobb produkciójukat a szezon végére tartogatták. A Wild Card forduló első mérkőzésén hazai pályán találkoztak a Kansas City Chiefs csapatával 38-10-es harmadik negyedbeli állást követően végül megfordították a mérkőzést és 45-44-es eredménnyel jutottak tovább a Főcsoport elődöntőbe.

A Chiefs védelme nagyon határozottan kezdte a mérkőzést de a végére nagyon elfogytak pedig 5 Pro Bowl kerettag is van a Kansas- alakulat védelmében. A mérkőzést nagyban meghatározta, hogy az első negyedben agyrázkódás miatt kiesett a running back Jamaal Charles. Az All-Pro választott futót helyettesítő játékosok produkciója pedig igencsak elmaradt a Charles játékától.

A Colts oldalán sem működött a futójáték bár a csapatot ismerve ezen nem lepődtünk meg. Legeredményesebb futójuk Donald Brown 55 futott yarddal és 1 touchdownnal zárta a találkozót. A szezon közben eltradelt Trent Richardson a győzelem ellenére nem fog szívesen visszaemlékezni a tegnapi mérkőzésre. Egyetlen futókísérlete volt de saját hibájából elejtette a labdát és a szerzett labdából TD drive-ot vezetett a Chiefs.

A Colts szokás szerint mindent rábízott Andrew Luck-ra aki nagy hibákat követően végül megfordította a találkozót. 443 passzolt yardot, 4 touchdownt és 3 interceptiont szerzett. A Chiefs oldalán nagyon jól teljesített Alex Smith aki 378 passzolt yardot és 4 touchdownt ért el.

Az elkapók mindkét oldalon remekeltek. A Chiefs elsőszámú elkapója Dwayne Bowe 150 elkapott yarddal és 1 TD-vel zárta a találkozót. Nála már csak a Colts elkapója T.Y. Hilton teljesített jobban. Reggie Wayne sérülése miatt a Colts elsőszámú elkapója bizonyította, hogy hosszútávon lehet rá építeni. 224 elkapott yardjával és 2 elkapott TD-jével megkoronázta az idei teljesítményét.

A Colts továbbjutásával az AFC negyedik kiemeltje ment tovább a playoffban de még nem lehet tudni, hogy kivel kell találkozniuk a jövő héten. Az esti Cincinnati Bengals-San Diego Chargers mérkőzés továbbjutójától függ minden. A Bengals győzelme esetén a Denver Broncos, míg a Chargers továbbjutása esetén a New England Patriots otthonában kell pályára lépnie a Colts-nak a Főcsoport elődöntőjében.

A mérkőzés videó összefoglalójáért kattints IDE!

COLTS CHIEFS
Összes yard 536 513
Futott yard 100 150
Passzolt yard 436 363
First down 28 30
Harmadik down hatékonysága 50% 56%
Büntetések 4-19 2-15
Eredmény 45 44

(nfl.com, Fotó: usatoday.com, philadelphia.cbslocal.com, wlja.com)