Fennállása első idegenbeli rájátszásbeli győzelmével elődöntős a Saints

A második Wild Card mérkőzésen a Philadelphia Eagles otthonában megszerezte története első idegenbeli győzelmét a New Orleans Saints és bejutott a Főcsoport elődöntőbe. 26-24-es győzelmével biztossá vállt, hogy a Szentek látogatnak el a Seattle Seahawks otthonába ahol a tegnapinál is nehezebb feladat vár rájuk.

A találkozó sokkal kevesebb pontot hozott mint arra előzetesen számítani lehetett. Az első negyedben egyetlen pont sem született. A második negyedben beindult a "pontgyártás" és 7-6-os állás mellett az Eagles vonulhatott előnnyel az öltözőbe.

A kevés pont betudható a nyitott stadionnak és a rossz időnek is. A nagy hideg és a szeles időjárás mindig a futásoknak kedvez így mindkét csapat inkább a futójátékot erőltette.

Drew Brees az első két negyedben két interceptiont dobott így a Saints-től szokatlanul elővették a futójátékot. A félidei elemzéseket követően egy teljesen másik Saints jött vissza az öltözőből. Lance Moore elkapott és Mark Ingram futott touchdownjával 13 pontos előnyre tett szert a Saints. Még a negyed vége előtt 1 yardos TD-t futott LeSean McCoy így 20-14-es állással vágtak neki az utolsó játékrésznek.

Brees első interceptionje

A negyedik negyedben először az Eagles majd a Saints értékesített egy mezőnygólt aminek következtében értelemszerűen nem változott a két csapat közti különbség. A tight end Zach Ertz 3 yardos elkapását követően megfordította a mérkőzést az Eagles de még hátravolt majdnem 5 perc és ez végül a végzetüket okozta. A nagyon jó time managementnek köszönhetően a Sains támadósora végigtámadta a mérkőzés utolsó perceit és egy 32 yardos mezőnygóllal megnyerte a mérkőzést.

A továbbjutás ellenére nem biztos, hogy az irányítók csatáját is Brees nyerte volna meg. 250 passzolt yarddal, 1 touchdownnal és 2 interceptionnel zárta a találkozót. A másik oldalon Nick Foles 195 yard és 2 touchdownt szerzett. Az Eagles irányítója kevesebb yarddal zárt ugyan, de tőle megszokott módon jobban vigyázott a labdára.

Meglepetésre Mark Ingram szerezte a mérkőzés legtöbb futott yardját, szám szerint 97-et míg az Eagles legeredményesebb RB-je LeSean McCoy 77 futott yarddal zárta a mérkőzést. 1.607 futott yardjával McCoy volt az alapszakasz legeredményesebb futója így meglepő volt a gyenge teljesítménye, 3.6 yardot átlagolt futásonként.

Azt már előzetesen is sejteni lehetett, hogy ez a találkozó nem az elkapók mérkőzése lesz. A mérkőzés legeredményesebb receivere Riley Cooper lett 68 elkapott yarddal. Cooper-t DeSean Jackson 53-al és Jimmy Graham 44 yarddal követi.

A találkozó más képet mutatott mint arra előzetesen számítani lehetett, de összességében megérdemelten jutott tovább a Saints. A mutatott játék elegendőnek bizonyult tegnap de alaposan fel kell készülni mert a Seahawks ellen ez garantáltan kevés lesz.

A mérkőzés videó összefoglalójáért kattints IDE!

(nfl.com, Fotó: q.usatoday.com, philly.com, nfl.si.com)