Leslie Frazier a Buccaneers új támadó koordinátora

Nyilvánossá vált a Tampa Bay Buccaneers új védő koordinátorának személye is. Leslie Frazier lesz az, a Minnesota Vikings egykori vezetőedzője. Bár Lovie Smith, Rod Marinelli-t szerette volna magának erre a pozícióra, úgy néz ki nem sikerül őt megkaparintani a Cowboys, és persze Jerry Jones karmai közül.

Frazier konkrétan soha nem volt defensive koordinátor Smith kezei alatt, azonban azért is esett rá a választás, mert mindketten ugyanabban az “iskolában” végeztek. Hisz Frazier is a Tony Dungy féle sémát tanulgatta, csak ő nem a Buccaneers-es, hanem a Colts-os időszakban. Lehúzott egy hosszabb időszakot Jim Johnson alatt, a Philadelphia Eagles-nél. 2007 és 2010 között a Minnesota Vikings defensive koordinátora volt, ahol összerakott pár erős védelmet. Majd 2010-ben, a Vikingek vezetőedzője lett. Ez időszak alatt szintén szépen erősödött a Vikes védelme, bár azért voltak hiányosságok, amiket képtelenek voltak pótolni. De egy életképes támadó egységet ők sem tudtak összerakni, illetve hiába keresgélték éveken keresztül a franchise irányítót a Vikingeknek, csak nem lett meg. Így idén ki is rúgták Fraziert. Aki követi az NFL-t az tisztában van vele, hogy mennyi bakit követtek el Minnesotában is az elmúlt pár évben… Gondoljunk itt az irányítókérdésre valóban, és még sok más dologra. Azt hiszem ténylegesen kijelenthetjük, hogy Frazier nem vezetőedzőnek való.

Ami viszont már most említésre került vele kapcsolatban, hogy bizony sok potenciális Viking szabadügynök Tampába való csalogatásában segédkezhet. Bizony! Elsősorban Jared Allen-re gondolok. Erről korábban már írtam is nektek. Allen egy kiváló lehetőség lenne, hogy a szabadügynök piacról erősítsük meg a szélső pass rush-t, hisz ez a Tampa egy nagy hátránya már évek óta. Azonban ha ez nem is jön össze, Frazier-nek akkor sincs mitől tartania, hisz kiváló játékosok hada áll majd rendelkezésére a védelemben, hogy valami maradandód alkosson.

Igazság szerint Tampában totálisan az újrakezdés jegyében zajlik most minden. És kőkeményen megnyomták a reset gombot. Az már gondolom mindenkinek egyértelművé vált, hogy nem csak Greg Schiano vezetőedző, és Mark Dominik general managerek lettek kivágva, hanem a támadó és védő koordinátorok, Mike Sullivan, és Bill Sheridan is. Ezen is tovább menvén, ha felmentek a csapat hivatalos oldalára, látni fogjátok, hogy a “team” felirat alatt, nincs olyan opció, hogy “coaches”. Na már most ennek az az oka, hogy a Buccaneers az összes edzőjét kivágta. A tavalyi holtszezonban létrehoztuk az NFL történetének legnagyobb edzői stábját, megmondom őszintén nem tudom hány fős volt. De úgy gondolom lényegtelen is, mert ennyi haszontalan embert rég lehetett látni egy rakáson. Most azonban minden pozícióra új edzők fognak érkezni valószínűleg. Esetleg egy-két delikvenst tartanak meg. Meg a szertárost.

Új vezetőedzőnk tehát Lovie Smith. Új támadó koordinátorunk, Jeff Tedford. Új védő koordinátorunk,Leslie Frazier. Már csak segédedzőink hiányoznak, és persze égető lesz general managerünk új személye, aki nagyon úgy fest, hogy a Kansas City Chiefs személyzeti igazgatója, Chris Ballard lesz.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com