Beharangozó: Patriots - Colts (Divisional)

Újabb fejezethez érkezik az utóbbi évtized egyik legnagyobb rivalizálása ugyanis hajnalban következik a New England Patriots - Indianapolis Colts találkozó. Peyton Manning távozása után kissé megkopott a rangadó presztizse de a Pats-Colts mindig kötelező darab az NFL szurkolók számára.

Az idei alapszakaszban elkerülték egymást de Andrew Luck biztosan rossz szájízzel gondol Foxborough-ra hiszen a tavalyi alapszakaszban 59-24-re kikaptak. A hajnali találkozó viszont gy teljesen már mérkőzés lesz mint a tavalyi volt.

A sérülések tekintetében igen szerencsétlen szezont fut a Patriots. Sok kulcsjátékosuk a szezon hátralevő részére már korábban kiesett. Rob Gronkowski, Vince Wilfork, Jerod Mayo és Sebastian Vollmer már jóideje nem bevethető. Ezen felül pedig hétről hétre meg kell küzdeniük a sérültek helyettesítéséről. Az esti mérkőzésről továbbá biztosan hiányozni fog Brandon Spikes (sérültlistára került a napokban) és Aaron Dobson is, irónikusan azt lehet mondani hogy még csak alig múlt dél.

A hiányzók ellenére azonban nagyon is komolyan kell vennie a Tom Brady - Bill Belichick párost. Brady pályafutása során 17-7-es mérleggel rendelkezik. A helyzetet azonban árnyalja, hogy 2008 óta ez a mutató csak 3-5-ös. Mint szinte mindig, most is Brady-n múlik a Patriots sikeressége.

A Colts a múlt héten a Chiefs ellen 28 pontos fordításával az NFL történetének legnagyobb rájátszásbeli fordítását mutatta be továbbá az Indianapolis sztárirányítója Andrew Luck megmutatta, hogy valóban a legnagyobbak között van a helye.

A múlt héten az elkapó T.Y. Hilton élete legjobb mérkőzését játszotta. 224 elkapott yardot és 2 elkapott touchdownt szerzett a Chiefs ellen. Reggie Wayne sérülését követően a csapat elsőszámú elkapója lett Hilton és meghálálta a bizalmat. Ma is jó mérkőzése lehet mert a Patriots cornerbackje Aqib Talib kisebb csípősérüléssel bajlódik (nem is olyan meglepő).

Érdekességek

- 2003 és 2006 között amikor a két csapat háromszor találkozott a playoffban, mindig a hazai együttes nyert és a végén behúzta a Super Bowlt is

- Nagyon hasonlít Andrew Luck és Tom Brady kezdeti statisztikája. Luck 22 győzelem 10 vereség, Brady 21-10 az első 32 mérkőzésen

- Az idei szezonban a Colts a fordítások mesterévé vált. A Chiefs elleni mérkőzésen a negyedik kétszámjegyű fordításukat mutatták be. 1940 óta ezt csak a Colts és a 2011-es Lions mutatta be. A három korábbi fordításukat követő mérkőzéseket viszont elvesztette a Colts, 97-28-as összesített pontszámmal zárta ezeket a találkozókat.

A Colts idén már hagyományosan rosszul kezdi a mérkőzéseket és ezt a Patriots ellen nem engedhetik meg. A Patriots ellen már egy 10 pontos hátrány is végzetes lehet a számukra. Mindent egybevetve a New England Patriots a mérkőzés esélyese de hátha ismét beüt a "Szerencse"-faktor.

(nfl.com, Fotó: patriots.com, bleacherreport.com, boston.cbsglobal.com, bostonherald.com)