A New York Jets elküldheti Antonio Cromartie-t

A játékos véleménye szerint meg vannak számláva Jets-es napjai. Antonio Cromartie-ról tudható, hogy Jets játékosként akar visszavonulni de legutóbbi nyilatkozata szerint közel sem biztos, hogy ez valóban be is fog következni. A 29 éves cornerback az NBC Sports Network-nak adott tegnapi nyilatkozatában elmondta, hogy véleménye szerint a Jets meg volt válni tőle az idei offseasonban.

"A túl magas cap számaim és amiatt, hogy életem legrosszabb szezonját produkáltam tavaly gondolom így." - vélekedett Cromartie.

A gyatra szezonon nem lehet vitatkozni. A Pro Football Focus (az oldal a játékosok összes playét értékeli így igen megbízható a véleményük) 103. cornernek választotta Cromartie-t a 110-ből. Egy évvel korábban ugyanezen lista 16. helyét foglalta el. A védőt sérülések hátráltatták a szezonban és Ő maga is bevallotta, hogy meg kellett volna műteni a térdét és a csípőjét.

"Megsérültem a második játékhéten, de ez nem mentség. Ha én kimegyek a pályára és minden héten játszok akkor elvárom magamtól, hogy a legmagasabb szinten játsszam, a csapattársaim és az egész szervezetünk a legmagasabb szintű játékot várja el, így sohasem kereshetek kifogásokat"

"Egyszerűen csak rossz évem volt. Erről csak én tehetek és senki más" - nyilatkozta Cromartie.

A Jets jövő évi (szezonbéli) fizetési sapkájában 106 millió dollárt foglalnak el a jelenlegi játékosok de ehhez az összeghez még hozzá kell adni azon játékosok fizetését akiknek lejár a szerződése és hosszabbítani akarnak velük.

A játékosok közül Cromartie foglalja el a legtöbb helyet a fizetési sapkában ami összesen 14,980,000 dollárt jelent. Szerződésének utolsó évében a teljes összeg 4,300,000 dollár alapfizetésből, 5,480,000 dollár időarányos bónuszból, 5,000,000 dollár kerettagsági bónuszból és 200,000 dollár edzésbónuszból tevődik össze.

Ha elküldik Cromartie-t akkor azt márciusig meg kell tenniük különben ki kell fizetniük az 5 millió dolláros kerettagsági bónuszát. Azonban ha március előtt elküldik akkor is el fog foglalni 5,480,000 dollárt a fizetési sapkából de legalább felszabadítanak 9,5 millió dollárt.

(nfl.com, Fotó: nj.com, ocnnreport.com)