A jövő embere lehet: Johnathan Hankins

Rendkívül nagy potenciállal rendelkezik a 2013-as draft második körében draftolt defensive tackle. Ugyan újonc évében nem kapott nagy szerepet Big Hank, de mikor pályára került nem lehetett rá panasz. Ráadásul Linval Joseph nem biztos, hogy visszatér, Cullen Jenkins pedig nem mai gyerek, így minden Hankins kezére játszik.

Első ránézésre feltűnik, hogy posztján is a nagyobb termetű játékosok közé tartozik. Ennek ellenére nem egy "felfújt" játékosról van szó, ő alkatilag ilyen. Ekkora mérettel képes betörni a backfieldre és elkapni az arra jövő futót. Sípszóig játszik, nem adja fel a játékot egy pillanatra sem. Rendelkezik némi pass rush képességekkel, de fő profilja a run stop. Igaz azt is hozzá kell tenni, hogy egyik irányító sem örül annak, ha egy ekkora monstrum rohan felé.

Ugyanakkor túlságosan testi erejére alapoz, kézmunkáján van még mit javítani. Az eddigi szituációs szerepkör nyilvánvalóan fekszik neki, de vannak kétségek, hogy egy teljes mérkőzést hatékonyan végig tud-e játszani kezdőként.

Bemutatkozására az ötödik hétig várni kellett, a rivális Eagles ellen azonban nagyon biztatóan mozgott, 5 szerelést is begyűjtött. Ezután kisebb üresjárat következett és ilyen számokat nem is tudott hozni, de ez nem is várható el egy csere defensive tackle-től. 11 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 16 szerelést szerzett, emiatt pedig egyáltalán nem kell szégyenkeznie. Több játékidővel és nagyobb tapasztalattal könnyen 40 tackle felé juthat, ami szép számnak mondható pozíciójában.

Teljesítményét szakértői szinten is elismerték. 195 snap erejéig léphetett pályára, a Pro Football Focis pedig +8.0-as értékelést adott neki. Mindössze Sheldon Richardson (+30.4), Kawann Short (+16.4) és Star Lotulelei (+15.1) volt jobb nála. Nem rossz, nem rossz...

Mindenki Damontre Moore-tól várta a jó teljesítményt, de ő eddig eléggé felemásan szerepelt. Ugyan mutatott szép dolgokat a special teamben (ami annak a jele, hogy jó játékos), de fegyelmezettségével akadt azért probléma, az idény végén több felesleges offside-ot is szerzett. Hankins sokkal biztosabbnak tűnik és egyelőre úgy ő a jobb választás. Könnyen észrevehető ha a pályán van, mindent belead és illeszkedik a csapat rendszerébe. Ha Linval Joseph-et is sikerül maradásra bírni, akkor remek párost alkothatnak a jövőben és továbbra is megszenvedhetnek a futók a Giants védelem ellen.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Címkék: newyorkgiants