Ben McAdoo a Giants új offensive koordinátora

Megvan Kevin Gilbride utódja, a Green Bay Packers korábbi QB edzője, Ben McAdoo lett csapatunk új offensive coordinatora. Érkezésével változások lehetnek az offense-ben. Meglepő a kinevezése, ugyanakkor elsőre jó döntésnek tűnik a választás.

McAdoo a 49ers-nél kezdte meg NFL karrierjét, ahol a támadófal segédedzője volt. Ezután a Green Bay tight end edzője volt 2012-ig, majd az irányítók felkészítéséért felelt. Következőképp kommentálta a kinevezését:

"Ez egyértelműen egy nagy lépés. Egy újabb lépcsőfok edzői pályafutásomban. Erre a lehetőségre készültem és nagyon várom már."

Csapatunkon kívül a Miami és a Baltimore is érdeklődött a segédedző szolgálatai iránt, így nem volt idő a tétlenkedésre. Tom Coughlin szerint a lehető legjobb döntés született:

"Ő a legjobb edző akit erre a feladatra találhattunk. Tapasztalatával sokat fog hozni a konyhára. Játékosaink is izgatottak lehetnek a hír hallatán."

Eli Manning is várja már a közös munkát:

"Sok jót hallottam róla. A héten telefonon volt egy jó beszélgetésünk. Nagy sikereket ért el Green Bay-ben így várom már a közös munkát és azt, hogy javítson az offense-en."

A kinevezéssel jöhet a west coast offense is, legalábbis a szakértők ezt várják. Maga McAdoo azt mondta, hogy egy gyors tempójú, agresszív támadó egységet szeretne látni. A séma feküdhet csapatunknak. A gyenge támadófal hiányosságait jól kompenzálhatják a gyors átadások. Kérdés mennyire tud ezen változtatni Manning, aki az 5 és 7 lépéses passzokhoz van inkább szokva. Rueben Randle-nek feküdtek a slant játékok, míg Jerrel Jernigan képes hasznos yardokat hozni a rövid elkapások után is. Cruz játékára szintén hatással lehet az új szisztéma.

A screen játékok nem működtek Gilbride alatt, ellenben a Packers a liga egyik legjobbja volt ebben a tekintetben. Azt se feledjük, hogy futóinknál nem jött össze a generációváltás, egyelőre nincs meg Bradshaw és Jacobs utódja, így sokkal jobban kell a passzjátékra alapozni mint eddig. Az NFL egyébként is ebbe az irányba haladt el és én is inkább passzpárti vagyok, így mindenképp örülök McAdoo kinevezésének.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: kickoffcoverage.tumblr.com