Két kezdőjátékosától is megvált a Lions

A Detroit Lions a múlt héten bejelentette, hogy elküldte a wide receiver Nate Burleson-t és a safety Louis Delmas-t. A két játékos távozásával összesen 11.5 millió dollárnyi helyet szabadítottak fel a fizetési sapkából amivel a 123 milliós határ alá került a csapat. A felszabadított összeg mellet természetesen halott összeg is keletkezett ami 2,1 millió dollárra rúg.

Elsőként Burleson elküldésére derült fény és az elmúlt éveket ismerve az elkapó távozására számítani is lehetett. A receiver 2010-ben érkezett a Seattle Seahawks csapatától és az első két szezonjában jól teljesített Calvin Johnson párjaként. Az utolsó két évben azonban sérüléssel bajlódott, csak 64 elkapást és 701 yardot szerzett.

Delmas elküldése már egy kicsit váratlan volt. A szakértők véleménye szerint a safety egymaga testesíti meg a Jim Schwartz érát, azaz tehetséges, következetlen és egy kicsit vakmerő. Elküldésének okát magas cap száma mellett az új defensive koordinátor Teryl Austin személyében kell keresni hiszen az új edző véleménye szerint Delmas nem megfelelő az új védelmi sémához.

(nfl.com, Fotó: tracking.si.com)