Draft 2014 - Taylor Lewan (OT)

Mike Mayock azt nyilatkozta, hogyha Taylor Lewan elérhető lesz 1/12-nél, akkor mindenképp őt kellene választani. Próbáljuk meg kideríteni vajon igaza van-e. 1991. július. 21-én született Arizonában, Scottsdale városában. A középiskola első három évében defensive end poszton szerepelt, majd utolsó idényében a Chaparral High Schoolba igazolt és a támadófalba rakták át. Bejött neki a váltás, állami bajnokságot nyert iskolájával. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek rangsorolta. Arizona állam ötödik legjobb játékosának tartották és részt vett az Under Armor All-American mérkőzésen is.

Egyeteméül a Michigant választotta és első évében redshirtöt kapott. Egy évvel később 11 mérkőzésen léphetett pályára, 9-szer kezdőként. Több büntetést is beszedett tapasztalatlansága és túlzott agresszivitása miatt. Freshman All-American második csapatba választották. Következő idényére kezdett benőni a feje lágya és kevesebb sárga zászlót dobtak be rá. Egyetemi pályafutása során többször is All-Big Ten (2011, 2012, 2013) és All-American (2012, 2013) első csapatba választották. Utolsó két évében a Big Ten konferencia legjobb OL játékosának járó díj is az ő zsebében landolt.

Erősségek: magasságával és tömegével vakoldali tackle méret lehet az NFL-ben is, középiskola óta 50 fontot szedett fel. Mint korábbi védőjátékos, gonosz természete van, de utolsó két évében inkább vezéralakként tűnt ki. Képes megnyerni az 1 vs 1 csatákat. Elég laterális agilitása és egyensúlyérzéke van, hogy kiérjen a szélre, de megvan az ereje is, hogy kikapcsolja ellenfelét a játékból. Erős kezdeti lépésekkel tudja elérni a második szintet is.

Gyengeségek: jobban kell figyelnie és redukálnia szabálytalanságainak számát. Javítania kell lábmunkáján és technikáján, nem támaszkodhat csak a természetes képességeire. Gyors védők ellen képes a szenvedésre. Nem mindig kapja el jól a snap pillanatát és ennek eredményeként könnyen hátrébb tolhatják. Képes rossz szögeket felvenni a második vonalban és emiatt elhibázni a blokkokat. Jellembeli problémák.

Az biztos, hogy leendő csapatának bőven lesz dolga Lewannal, de megvan benne a potenciál, hogy remek játékos legyen profi szinten is. Ami miatt illene csapatunkba, hogy szükség lenne egy "rosszfiúra" a támadófalban az elmúlt évi töketlen produkció után. Viszont Will Beatty még mindig csapatunk tagja és Lewan draftolásával az is eldőlne, hogy lemondtunk róla, ezt pedig szerintem korai lenne meglépni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu