Chris Snee maradni szeretne

A New York Giants guardja a New York Postnak arról nyilatkozott, hogy úgy érzi van még benne egy év és reméli kap egy újabb lehetőséget. Snee az előző offseasonban csípőműtéten esett át, de mindössze három mérkőzésen tudott pályára lépni és újra kés alá kellett feküdnie (igaz ez esetben csípőjének jobb oldalát kellett műteni). Novemberben jobb könyökén is el kellett végezni egy beavatkozást, most azonban úgy érzi a négyszeres Pro Bowler játékos, hogy vissza tud térni.

"Ha nem lesz érdeklődés a csapat részéről, akkor megköszönök mindent és befejezem. Ez nem a pénzről szól. A Giants tagja vagyok, nem tudom elképzelni, hogy máshol szerepeljek." -nyilatkozta a játékos szerdán.

Mindenképp úgy érzi vissza tud még térni és ha nem is tud már Pro Bowler szinten teljesíteni, de a liga átlagát képes lesz megütni.

"Jelenleg ez van a gondolataimban. Ha valami megváltozik júniusban a mini-camp során és szenvedni fogok, akkor én leszek az első aki ezt tudatja az illetékesekkel. Imádom a csapatot, imádok mindent ami a Giants-cel kapcsolatos és a lehető legjobban segíteni akarom őket."

Probléma lehet Snee óriási fizetése, 11,75 millió dollárt kereshet idén 7,2 millió dolláros garantált összeggel. Őt azonban ez nem zavarja, nyitott bármi megoldásra és belemenne egy fizetéscsökkentésbe is, csak maradhasson. Természetesen general managerünk Jerry Reese is megszólalt játékosával kapcsolatban:

"Az első kérdés, hogy egészséges tud-e maradni. Nagy szerződése van, ez szintén probléma. Ha megfelelő fizikai állapotban lesz megpróbálunk kitalálni valamit. Mindenképp játszani szeretne. Jelentős sérülései voltak és benne van már a korban, így karrierje ezen szakaszában ez is tényező már nála."

Semmiképp sem egyszerű a helyzet, óriási kockázatot jelentene a játékos megtartása. Tavaly sem tudott egészséges maradni, ráadásul hasonló műtéten esett át és egy évvel öregebb is lett. Ezek mind mind befolyásoló tényezők, melyek nem könnyítik meg a helyzetét. Maximum abban az esetben tartanám itt, ha valóban belemenne fizetése jelentős csökkentésébe és ha lenne egy másik alternatíva a posztján. A 7,2 milliós összeggel mindenképp terheli a fizetési sapkát Snee, így pedig ennél nem is keresne többet és talán valamit a csapat szerepléséhez is hozzá tudna tenni. Ellenben azon ne lepődjünk meg, ha érkezik a szabadügynök piacról és a draftról is (legalább) egy új játékos, hiszen a jövő bennük lehet. Ti hogy látjátok a helyzetet, mi legyen Snee sorsa?

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu