A Packers 39 millió dollárért hosszabbított a védőjével

A múlt héten még arról lehetett olvasni, hogy a cornerback Sam Shields ki fog lépni a szabadügynökpiacra de a Green Bay Packers tegnap bejelentette, hogy szerződést hosszabbított a védővel. Shields négyéves 39 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. A szerződés 12.5 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz és 21 millió dollár kerül kifizetésre az első két évben.

Shields 15 mérkőzésen lépett pályára és pályafutása legjobb évét produkálta tavaly így nem meglepő a hosszabbítás. 61 tacklet és 4 interceptiont szerzett az alapszakaszban. Az új szerződésével Shields a második helyre szorított Tramon Williams-t és mostantől Ő a Packers secondary legjobban kereső játékosa.

A szakértők véleménye szerint a fordulatot a fizetési sapka 133 millió dollárra emelése hozta meg, mert így már volt elegendő helyük a védő fizetésének. Az nfl.com a 20. helyre rangsorolta Shields-t a 101 legjobb lejáró szerződésű játékos listáján és a szerződése viszonyítási alapként fog szolgálni az idei évben. A Tennessee Titans lejáró szerződésű cornerbackje Alterraun Verner így már biztosan 10 millió dollárnál (évi átlag) nagyobb szerződésben fog gondolkodni.

(nfl.com, Fotó: roemerphotoblog.com)