Ben Tate a Brownsnál folytatja

A Cleveland Brown bejelentette, hogy szerződtette a Houston Texans korábbi running backjét Ben Tate-et. Arian Foster korábbi tartalékja kétéves, 7 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. Nagy szükség volt Tate-re Clevelandben hiszen a Browns rostere nem bővelkedik minőségi futókban és ráadásul olcsón meg tudták szerezni az idei legjobbnak tartott szabadügynök running backet (az nfl.com ranglistája szerint).

A rövidtávú szerződés magyarázatát Tate múltbeli sérüléseibe kereshetjük. Három éves profi pályafutása alatt folyamatosan hátráltatták kisebb-nagyobb sérülések de még így is csak 8 mérkőzést kellett kihagynia. Foster tavalyi kiesése miatt pályafutásának legjobb szezonját produkálta, 771 futott yarddal, 4 futott TD-vel és 140 elkapott yarddal zárta az alapszakaszt. Karrierje során (nagyon jónak számító) 4.7 yardot szerzett futókísérletenként.

Trent Richardson tavalyi Indianapolis Colts-hoz való távozását követően nem maradt minőségi futó a Browns rosterén. Gyorsan szerződtették a Denver Broncostól elküldött Willis McGahee-t de lejárt az egyéves szerződése és így Tate tulajdonképpen versenytárs nélkül érkezett Cleveland-be.

Tate kezdő helyét biztosra vehetjük mert mellette Fozzy Whittaker, Edwin Bake, Chris Ogbonnaya és Dion Lewis szerepel running back poszton de Ők csak 490 futot yardot szereztek a tavalyi szezonban. Ráadásul Lewis most fog visszatérni az augusztusban elszenvedett lábfejsérüléséből ami miatt ki kellett hagyni az egész tavalyi szezont.

(nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com)