Steve Smith a távozás után

Steve Smith a Carolina Panthers ellen: Vér és belek lesznek mindenütt. Steve Smith azt mondta, hogy még mindig szereti a Panthers csapatát annak ellenére, amit Dave Gettleman dicstelen bánásmódja miatt érez, de ez a szeretet nem terjed ki a játéktérre.

Egy rádióműsorban is felvázolták a lehetőségét annak, hogy esetleg a Panthers ellen is játszhat a jövőben. Smith, aki bevezette az “Ice up, son” fogalmát a lexikonokba tavaly, most sem okozott csalódást a válasszal.

"Szeretném megmutatni, hogy bármelyik csapathoz is kerülök, azt a legjobb formát hozom, amit egy 35 éves srác nyújthat. Ha így tudok kifutni a Bank of America Stadium gyepére, akkor tedd fel a szemüveget, mert vér és belek lesznek mindenütt, "mondta Smith. 

A Baltimore Ravens már szerződtette is a Panthers legendás elkapóját. Hároméves 10.5 millió dolláros szerződést kötött a veterán elkapóval amely 3.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Bár a Ravens nem játszik majd Charlotte-ban, de Smith örülhet, tudván, hogy ők fogadják a Carolina-t a következő szezonban.

Smith egy fontos fejezet a Carolina Panthers történelmében. Steve Smith neve örökre összeforrt a Carolina Panthers csapatával.

Az első helyen áll a csapat örökranglistáján 67 elkapott touchdown-nal, 836 elkapással, 12197 yarddal, 14,59 yardos elkapás átlaggal és 43 mérkőzésen ért el 100 vagy annál több yardot. A 13 Carolina-i szezonban (amelyek közül az egyikben kick returner pozícióban játszott, egy másikban pedig sérült volt), Smith kilencszer vezette a Panthers-t elkapások és 10-szer elkapott yardok tekintetében.

A harmadik körben kiválasztott Smith gyorsan letette névjegyét, az első kickoff-ot touchdown-ra hordta vissza újoncként, és visszahordóként bekerült a Pro Bowl keretbe.

De Smith nem volt elégedett. Mint az egyik legversenyképesebb egyén, aki valaha is viselte a Panthers mezét, nem csak játszani akart wide receiver-ként, de egy elit wide receiver akart lenni.

Smith volt az, aki az edzéseken éppen olyan kemény volt, mint ahogyan játszott, fáradhatatlanul dolgozott, hogy elérje ezt a szintet, és továbbra is keményen dolgozott, hogy fenntartsa azt. Erőfeszítéseinek eredménye a négy Pro Bowl szereplés wide receiver-ként 2005-ben, 2006-ban, 2008-ban és 2011-ben. Smith 19. az NFL történetében a yardok, 25. az elkapások és 11. a 100+ yardos mérkőzések számát tekintve.

A tüzes egyéniségű Smith féktelen érzelemmel és szenvedéllyel játszotta a játékot, sok különleges pillanatot átélve.

• A 2003-as NFC Divisional Playoff mérkőzésen a St. Louis Rams ellen Smith vitathatatlanul a legjelentősebb játékot produkálta a franchise történetében: egy 69 yardos touchdown elkapás a második hosszabbítás első play-ében NFC Bajnok-ot csinált a Panthers-ből.
• A 2005 NFC Divisional Playoff mérkőzésen, a Chicago Bears ellen - azt követően, hogy az alapszakaszban Smith vezetett, vagy holtversenyben állt az NFL élén elkapások, elkapott yardok és elkapott TD-k tekintetében - szinte egymaga vezette a Panthers-t az NFC Bajnoka címig 218 yardot és két TD-t produkálva 12 elkapásból.
• A 2013-as alapszakaszban, a Miami elleni mérkőzés végén, a negyedik negyedben ő tartotta életben a mérkőzést eldöntő drive-ot egy 19 yardos elkapással negyedik-és-10-nél a Carolina 20-yardos vonaláról indulva.

Smith emléke örökké a Panthers rajongók szívében él. A rekordjait nehéz lesz megdönteni. Smith segített lefektetni a Carolina alapjait. Nélküle a Panthers nem lenne ott, ahol most van. Az ő öröksége tagadhatatlan. De minden épület, stadion vagy csapat idejében eljön az az idő, amikor az alkatrészeket ki kell cserélni, vagy meg kell változtatni.

Így az elbocsájtás, Smith 13 emlékezetes Carolina-i szezonja után ez a fejezet véget ért, és egy következő fejezet kezdődik a Panthers történelmében.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Kép: sportsillustrated.cnn.com, patrickschneider.photoshelter.com