Hogyan is áll a Giants?

Nagy a mozgás az idei offseasonban, több nagy szerzemény mellett számos kulcsjátékos is távozott csapatunktól. Eljött tehát az idő összegezni, hogy melyek azok a posztok amelyeket sikerült megerősíteni és hová lesz szükség egy-egy új játékosra.

QB: Eli Manning

Semmi újdonság, igaz Curtis Painter kap egy újabb esélyt, hogy ismét csere lehessen.

RB: David Wilson/Rashad Jennings

Wilson nyakműtét után lábadozik, Andre Brown helyett pedig inkább Rashad Jennings-re esett a választás. Kettejük fogják megoldani a futófeladatok nagy részét, Peyton Hillis pedig ha rosterre kerül, akkor elkapási és blokkolási képessége miatt 3rd down backként funkcionálhat.

FB: John Conner

Nagy harc lesz az edzőtáborban közte és Henry Hynoski között. Ha az eszünkre hallgatunk, akkor egyelőre Conner nyújt jobb alternatívát, aki remekül szerepelt tavaly.

WR: Victor Cruz, Rueben Randle

Hakeem Nicks Indianapolis-ba távozott, Randle azonban kész a bizonyításra. Tavaly év végén Jerrel Jernigannek volt néhány jó mérkőzése, így a slot pozíció az övé lehet. Egy cserére még szükség lehet, de nem vagyok benne biztos, hogy már a draft első körében elkapót kellene hozni.

TE: ?

Bear Pascoe-t visszavárom, igaz ő nem kezdő szint. Larry Donnell kuka és valószínűleg Adrien Robinson is az. Ebron? Amaro? ASJ? Niklas? Elég mély a draft class...

T: Will Beatty, Justin Pugh

Nem tudom minek köszönhető a roppant nagy visszaesés Beatty-nél, de újra vissza kell térnie régi formájába és nagy fizetése miatt erre esélyt is kap majd. Pugh újoncként a fal legjobbja volt, így még mindig azt gondolom, hogy eredeti pozíciójában kell tartani. Egy megbízható cserére szükség lenne, de egyelőre senkinek a nevét nem dobták be.

G: Geoff Schwartz, Chris Snee

Geoff Schwartz az egyik legjobb idei szerzemény, jó áron sikerült megszerezni. Snee felett úgy tűnik már eljárt az idő, de megpróbálkozik a visszatéréssel. Egy helyettes azonban ide sem ártana.

C: J.D. Walton

A korábbi Broncos játékos 2012 szeptembere óta nem lépett pályára, ehhez képest pedig igen magas garantált összeget kapott. Emiatt valószínűleg rá vár a kezdő szerep, a helyettese pedig Dallas Reynolds lehet. Igencsak necces...

DT: Cullen Jenkins, Johnathan Hankins

Az egész offseason legnagyobb hibájának tartom Linval Joseph elengedését. A liga egyik legalulértékeltebb defensive tackle-je, aki ehhez képest megtartható lett volna. Azt mondom kezdjük el figyelni Aaron Donaldot.

DE: Jason Pierre-Paul, Mathias Kiwanuka

Justin Tuck távozott, a helyére pedig egyelőre nem érkezett senki. Itt az idő tehát Damontre Moore mély vízbe dobásának, akire nagy szükség lesz. Mathias Kiwanuka belement a fizetéscsökkentésbe, így ő is maradni fog. Egy kiegészítő játékosra szükség lesz még. A draft első körében nem szeretnék pass rushert, egy vagy két körrel később azonban lehetnek jó alternatívák (Trent Murphy, Jackson Jeffcoat, Kareem Martin).

LB: Jon Beason, Spencer Paysinger

A snapek nagyobbik hányadában nickel felállásban játszik a védelmünk, így most ezt veszem alapnak. Jon Beason kicsit drágán maradt New Yorkban, de ha ez kell ahhoz, hogy klasszis linebackerünk legyen hát oké. Paysinger tavaly megmutatta, hogy odafér a kezdőcsapat közelébe, őt pedig a Baltimore-ból érkező Jameel McClain vagy Jacquian Williams egészítheti ki.

CB: Dominique Rodgers-Cromartie, Prince Amukamara, Walter Thurmond

A napokban érkezett DRC és Thurmond is, ez tehát brutál módon megerősítette a cornerback sort. Előtte az első körös draft pick sem volt elképzelhetetlen, ezt azonban nyugodtan felejtsük el (McBride, Hosley és James is a rosteren van, szóval új játékosra sincs nagyon szükség). Az egyetlen probléma, hogy Thurmond csak egy évre írt alá, Amukamara szerződése pedig szintén lejár az év végén (opciós jogáról eddig nem esett szó).

S: Antrel Rolle, Will Hill (Stevie Brown)

Rolle végre úgy szerepelt ahogy eddig is vártuk volna tőle, Hill pedig megmutatta, hogy ő is kivételes képességekkel rendelkezik. Úgy tűnik, hogy sajnos a balhékat még mindig vonzza, így újabb eltiltást kaphat. Helyettese az ACL szakadásból felépülő Stevie Brown lehet.

K: Josh Brown

Tavaly remekül rúgta a mezőnygólokat, így visszatérhetett.

P: Steve Weatherford

Nincs kérdés.

LS: Zak DeOssie

Itt sincs.

KR/PR: Trindon Holliday

Lehet egy klasszis visszahordónk, remélhetőleg a labdát nem ejti majd el. Néha szokása.

Need: Csere WR, TE, OL, DE, DT.

Ezekre a posztokra tehát mindenképp várok még erősítést. Első körös elkapót nem szeretnék, jelenlegi játékosaink szerintem rendelkeznek ahhoz elég képességgel, hogy kezdők lehessenek. Tight endre ellenben nagy szükség lenne, kevés játékost találunk itt a keretben, ráadásul akik vannak ők rosszak is. Eric Ebron, Jace Amaro, Austin Seferian-Jenkins is szép jövő előtt állhat, ha valamikor be lehet fektetni egy tight endbe, akkor az a pillanat most jött el. A támadófalat továbbra is a csapat leggyengébb részének tartom, így bármikor jól jön a megerősítése. Beatty-ről én még nem mondtam le, így sokakkal ellentétben nem szeretnék top tackle-t.

Áttérve a védelemre a defensive end poszt egy igen kényes kérdés. Tisztán látszik, hogy nincsenek olyan képességű játékosaink mint néhány éve voltak, de így sem tartom rossznak ezt a csapatrészt. Úgy érzem Justin Tuckot szándékosan engedték el, ez pedig azt jelenti nálam, hogy a csapat bízik Damontre Moore képességeiben. Nem látom szükségét egy első körös játékosnak. Ellenben defensive tackle jöhet, elsősorban Aaron Donald képességei miatt, aki az egyik kedvencem az idei draftról.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Címkék: newyorkgiants