Mara szerint javult a Giants

A New York Giants egyik tulajdonosa, John Mara arról nyilatkozott, hogy szerinte javult csapatunk minősége. Szó se róla szükség is van a fejlődésre egy 7-9-es szezon után. A FA piacon régen volt már ilyen agresszív a csapat, de szükség lesz egy jó draftra is. Jöjjön a CEO nyilatkozata:

"Úgy gondoljuk sikerült megerősíteni a csapatot. Számos lyuk volt amit be kellett tömnünk. Papíron jobbak vagyunk, ugyanakkor továbbra is vannak hiányosságaink. Szükség lesz egy jó draftra. Remélhetőleg idén erősebbek leszünk.

Sok dolog történt. A legjobb fizetési helyzettel vágtunk neki az offseasonnak, soha nem volt ekkora hely a sapka alatt. Több olyan játékos is elérhető volt, akikről úgy gondoltuk segíteni tudnak, így kicsit agresszívebbek voltunk a megszokottnál."

A nagy hely a fizetési sapka alatt megtévesztő lehet, hiszen a korábbiakhoz képest több szabadügynökünk is volt és sok játékossal sikerült megegyezni is. Azt se feledjük, hogy Tuck, Joseph és Nicks is távozott, így az ő fizetésükért cserébe érkezett más. Több nagynevű játékost is sikerült megszerezni a védelembe, így a drafton valószínűleg az offense lesz terítéken. A támadófalba elférne még egy új ember, nincs kezdő tight end és az elkapósor mélyítésére is szükség lehet.

A jó draft pedig létfontosságú. A korábbi években sok mellélövést láthattunk és Steve Smith valamint Zak DeOssie óta csak JPP lett Pro Bowler. Változtatni kell a stratégián és nem projekt játékosokat, valamint a felmérőkön remeklőket kell választani, hanem olyanokat, akik "valódi" futballjátékosok és akár már első évükben a csapat hasznára tudnak válni. A tavalyi class-ból lehet valami, Justin Pugh egyelőre jó választásnak tűnik, Johnathan Hankins és Damontre Moore pedig idén bizonyíthat.

A megerősített csapat azonban nagyobb elvárásokat is von maga után. Az elmúlt öt évben négyszer nem sikerült rájátszásba jutni és a Super Bowl győzelem ellenére ez egy fájó pont. A változás megkezdődött, több pozíciós edző és egy új offensive coordinator is érkezett, egy sikertelenebb szezon után pedig Jerry Reese állása is veszélyben lehet.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: thecoli.com

Címkék: newyorkgiants