Chris Johnson a Jets-nél folytatja

A New York Jets tegnap bejelentette, hogy szerződtették a Tennessee Titans korábbi running backjét Chris Johnson-t. A szabadügynök running back szerződéséről kiderült, hogy kétéves, 8 millió dolláros kontraktust kötött az új csapatával. Az ösztönző záradékkal együtt további 1 millió dollárt kereshet a védő.

Ez a szerződés messze elmaradt a Johnson korábbi szerződésétől. A 2011-ben aláírt 53.5 millió dolláros szerződése értelmében 8 millió dolláros alapfizetés és 2 millió dollár időarányos bónusz járt a running backnek a következő szezonban így 10 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. A Jetsnél két éve alatt fog 8 milliót keresni.

Johnson szerződtetésével sokat nyerhet a Jets és a futó is a számára (egyik) legmegfelelőbb csapathoz került. A New York-i futásközpontú támadósorban még produktívabb lehet amihez csak le kell győznie a sérülékeny Chris Ivory-t. Kettejükön kívül még Bilal Powell és Mike Goodson szerepel a Jets rosterén így nem kockáztatunk sokat ha kijelentjük, hogy Johnson lesz a Jets elsőszámú running backje a 2014-es szezonban.

Johnson a tavalyi gyengébb szezonját leszámítva igen eredményesen játszott. Már sztárként érkezett a ligába mert a 2008-as Scouting Combine-on megdöntötte a 40 yardos futás rekordját. Jól teljesített az újonc évében és a szezon végén bekerült a Pro Bowl keretbe is. Második évében 2.006 futott yardot szerzett amiért ráragadt a C2KJ becenév. A profi ligában eltöltött hat szezonjának mindegyikében átlépte az 1.000 futott yardot.

(nfl.com, Fotó: fantasyfootballoverdose.com, smokingsection.uproxx.com)