A pályán kapott stroke-ot a Jaguars védője

Mindenkit meglepett, hogy a Jacksonville Jaguars a múlt héten elküldte kezdő védőjét Russell Allen-t de mostanra kiderült mi is állt a meglepő döntés hátterében. A linebacker megsérült a tavaly decemberi Buffalo Bills elleni mérkőzésen és mostanra nyilvánosságra került, hogy nem agyrázkódása hanem strokeja volt a játékosnak.

Nem érezte, hogy komoly baja lenne így végigjátszotta a mérkőzést de másnap kettős látásra és fejfájásra panaszkodott. Az orvosok azonnal megvizsgálták és a hosszas vizsgálatok bebizonyították, hogy elhalt egy rész az agyában. Nem lehet tudni, hogy egy újabb ütésnek milyen következményei lennének így 27 évesen véget ért Allen pályafutása.

Allen 2009-ben draftolatlan játékosként csatlakozott a linebacker gondokkal küzdő Jaguars csapatához. Az offseason edzéseket követően sikerült bekerülnie az 53-as keretbe és évről évre egyre jobban teljesített. Az utolsó két évben már stabil kezdőnek számított. Pályafutása alatt 78 mérkőzésen lépett pályára, 252 tacklet, 2 sacket, 1 interceptiont és 2 kierőszakolt fumblet szerzett.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com)