A Giants GM-jének 5 legjobb draft szerzeménye

Minden évben érdemes áttekinteni a korábbi esztendőket és azt, hogy kik voltak a legjobban bevált draftolt játékosok. Itt az idei kiadás.

1. Victor Cruz

Kakukktojás a listából Cruz, hiszen draftolatlan játékosként érkezett csapatunkhoz és úgy próbált szerencsét. Szinte egyértelmű volt, hogy hozzánk került, kb. 10 mérföldre a stadionunktól, Patersonban nőtt fel. Az egyetemről gyenge tanulmányi eredményei miatt kétszer is kirakták. Végül összekapta magát és korrekt teljesítményt nyújtott a Umass-nál. A Boston College pro day-én kiváló számokat hozott, de így sem kellett a drafton senkinek sem. Az előszezonban aztán a Jets elleni meccsen sokan megismerték a nevét, hiszen 3 touchdownt is szerzett, képtelenek voltak tartani. Roster helye nem is lehetett kérdés, azonban újonc idényében nem lépett pályára, év közben meg is sérült. 2011-ben is hibákkal kezdte az évet, később viszont összekapta magát és nagy szerepet vállalt a Super Bowl győzelemből. Azóta is a csapat meghatározó tagja és tavaly az áhított nagy szerződést is megkapta.

2. Jason Pierre-Paul

Kockázatos húzás volt, de végül bevált. Umenyiora, Tuck és Kiwanuka mellett nem volt rajt teher, második évében pedig robbantott és az NFL egyik legjobb védőjátékosa volt abban az évben. Az offense-ben Manning, a defense-ben pedig JPP tartotta a lelket. Mindig megcsinálta a játékot ha szükség volt rá, emlékezzünk például a Cowboys elleni blokkolt mezőnygólra. Egy évvel később a védőfal teljesítménye alaposan visszaesett, rá pedig jobban figyeltek, így ő sem volt élete formájában, a Pro Bowlra viszont így is elutazhatott. Ezután hátműtéten kellett átesnie, ami után nem tudta visszanyerni erejét, így kérdőjelekkel vág neki 2014-nek. Az azonban biztos, hogy a Super Bowl győzelem miatt nagy szerzemény volt.

3. Hakeem Nicks

Plaxico Burress lesittelése után szükség volt egy első számú elkapóra, ezt pedig Nicks meg is oldotta 3 és fél éven át. Ugyan újoncként Steve Smith és Mario Manningham árnyékában volt még, de utána Eli egyik kedvenc célpontja lett. Sérülékenysége sajnos egyre jobban meglátszott játékán és 2012-ben hatékonysága alaposan visszaesett. Ezután hozzáállásával akadt probléma, ami után szóba sem került a megtartása, ráadásul az előzetesen várt pénzt sem kapta meg Indianapolis-ban és újra bizonyítania kell, hogy tud-e az az elkapó lenni aki 2010-ben és '11-ben volt.

4. Ahmad Bradshaw

Csúszó játékos volt, előrébb várták a hetedik körnél. Ennek két oka volt, első egyetemi évében elkapták, mert túl fiatalon fogyasztott alkoholt, ami kissé viccesen hangzik. A második balhéja már nagyobb volt, egy Playstation 2-t lopott el. Elég undorító viselkedés ez, de profi pályafutása alatt nem volt magatartásbeli problémája. Már újonc évében láthattunk tőle nagy játékot, később pedig egyre jobban épült be a csapatba és végül ő lett a kezdő running back. A cutback és a counter play-ek alaposan feküdtek neki, az első szerelést általában meg tudta hiúsítani. Sokoldalúságát mutatta, hogyha kellett akkor a labdát is el tudta kapni és jól vette fel a blitzeket.

5. Linval Joseph

Végül szomorú sztori lett az övé, hiszen nem sikerült megtartani és a Vikings-ba távozott. Elvégezte a védőfal közepén a piszkos munkát, végig konzisztensen teljesített és alaposan kivette a részét az ellenfél futásainak megállításából. Némi pass rush képességgel is rendelkezett, de nem az ellenfél irányítójának lezúzása volt a fő profilja. Kissé alulértékelt játékos, nem ő van a fénypontban, de becsülettel dolgozik és nagyobb hatással van a játék alakulására, mint az látszik.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu