Kony Ealy a Panthers második körös választottja

A Carolina Panthers szerzett egy első körös tehetséget a második forduló végén, amikor kiválasztotta a Missouri defensive end-jét, Kony Ealy-t.Ealy-t abba a front four-ba érkezik, amely az egyik meghatározó egysége volt a bajnokságnak az elmúlt évben.

"Ez egy speciális csoport, és meg fogok próbálni tanulni, amennyit csak tudok," mondta Ealy. "Részt vettem egy nagyszerű edzésen Eric Washington (defensive line) edzővel, és jó volt érezni azt a dolgot, amit szeretnék csinálni a védelmi vonalban. Alig várom, hogy a része legyek ennek."

A Panthers vezette az NFL-t tavaly 60 sack-el, a két defensive end: Greg Hardy és Charles Johnson irányításával. Mindkettő visszatér idén, a többi Carolina többi védekező játékosával együtt, de ez nem jelenti azt, hogy nincs helye Ealy-nek, akiről sokan azt hitték, hogy egy első körös pick lesz, de még mindig rendelkezésre állt a 60. helyen.

"Megdöbbentem, hogy ott volt," mondta Gettleman. "Kony egy első körös játékos. Ő volt a legmagasabb minősítésű srác a táblán ezen a ponton. Nagyon tehetséges. Amikor néztem a videóit, úgy éreztem, mintha a fiatal Osi Umenyiora-t látnám. Megvan az a fajta atlétikai képessége."

Ealy nyilvánvaló képességei mellett a Panthers vezetőedzője, Ron Rivera más miatt is szeretné Ealy-t a pályán látni Hardy és Johnson mellett.

"A legnagyobb dolog, amit szeretek Kony Ealy-ben, az a sokoldalúsága," mondta Rivera. "Ő játszik belül és kívül egyaránt, tud játszani a bal és a jobb oldalon is, és ugyanolyan jók a futásai."

"...ő egy legitim passz siettető. Nem fél a nagy fiúktól." tette hozzá Gettleman.

Ealy nem fél a kritikától, vagy a versenytől sem. Azt mondta, már dolgozott Chuck Smith-el, (egykori All-Pro defensive end, aki az utolsó NFL szezonját a Panthers-ben töltötte 2000-ben,) hogy javítsa a lábmunkáját, valamint a kéz- és a testtartást, ez a folyamat fog folytatódni Carolina-ban. 

"Fejleszteni akarom a játékom, és azt akarom, hogy amikor utolérem az idősebb srácokat, én is meghatározó játékos legyek." mondta Ealy, aki 9.5 sack-et és 14,5 tackle-t osztott ki tavaly. 

Ealy az egyike volt annak a 30 játékosnak, akik elfogadták a meghívást, és részt vettek a draft-on, és egyike volt annak a négy játékosnak, akik még mindig arra vártak, hogy kiválasszák őket, amikor végre meghallotta a nevét. 

Azt mondta, hogy megérte a várakozást. 

"Ez hosszú volt, és nehéz volt, de volt egy kisegítő személyzet körülöttem," mondta Ealy. "Mindenki nagyszerű munkát végzett."

"Rendkívül izgatott és igazán boldog vagyok."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Kép: sun-sentinel.com