Minél többet tud egy srác, annál nagyobb értéke van

Dave Gettleman mondta ezt, hivatkozva Kony Ealy defensive end-re, a Carolina Panthers második körös választására, de ez mind a három defensive játékosra vonatkozik, akiket a csapat kiválasztott a 2014-es NFL Draft-on. Nézzük, hogyan haladnak a beilleszkedéssel a védelem friss szerzeményei.

Kony Ealy, DE

Greg Hardy és Charles Johnson vezetésével a Panthers a legtöbb, 60 sack-et érte el az NFL-ben tavaly, így néhányan meglepődtek, hogy a Carolina a második körös választása egy defensive end volt.

De az egyetlen meglepetés Gettleman szempontjából az volt, hogy Ealy a 60. helyig csúszott. És Gettleman azt mondta, hogy a rajongók ne lepődjenek meg, hogy Ealy a pályán lesz Hardy-val és Johnson-nal.

"Kony-nak megvan az a képessége, hogy egy kitűnő 4-3-as defensive end legyen, de megvan a képessége ahhoz is, hogy belül legyen" mondta Gettleman. "John Fox - egy ismeros nev a múltból - arra tanított, amikor én a Giants-nél voltam, hogy az egyik legnagyobb hiba a játékban azok ellen a váratlan mozgású, gyors srácok ellen a "disznó mollie-k". Kony nagyon passzol ott, nagy emberek ellen játszott belül a SEC-ben, és senki sem volt túl nagy neki."

Ez a sokoldalúság Ealy-t a pályára segítheti gyorsan és gyakran. Amellett, hogy esetleg csatlakozhat Hardy és Johnson mellé nyilvánvaló passz szituációkban, bekerülhet a defensive end forgásba is rögtön, különösen, hogy Frank Alexander-t felfüggesztették a szezon első négy mérkőzésére.

"Azt hiszem, nagyon gyorsan bekerül a rotációba," mondta Gettleman. "Gyorsan tanul, és látszik rajta az az idő, amit Eric (Washington) (defensive) edzővel töltött. Nagyon kényelmes helyzetben vagyunk."

Tre Boston, S 

A Panthers negyedik körös választása is sokkoldalú, kilenc mérkőzésen kezdett cornerback-ként a North Carolina egyetemen, amellett, hogy 31-szer volt kezdő safety. 

"Úgy néznek rám, mint egy safety-re. Ha kell, tudok játszani corner-t, de bemegyek játszani akár safety-t is," mondta Boston. "Én nem egy típikus safety vagyok." 

Boston csatlakozik egy átalakított csoporthoz. Robert Lester visszatér négy rookie mérkőzés után, de Charles Godfrey, aki két mérkőzésen volt kezdő, mielőtt meg nem sérült az Achilles-e, cornerback lett. Mike Mitchell és Quintin Mikell távozott a többi 26 szabadügynökkel, ők nem kaptak új szerződést.

A Carolina azonban leigazolt két egykori NFC South játékost Pro Bowl tapasztalattal: Thomas Decoud-ot és Roman Harper-t,valamint megszerezte Colin Jones-t, aki szintén képes safety poszton játszani. 
Ezek szerint Boston beleillik a csapatba? Elég jól, gondolják a Panthers-nél.

Bene Benwikere , CB

A Carolina ötödik fordulós választása is rendelkezik azzal a sokoldalúsággal, amit a Panthers keres. 

"Túl értékes ahhoz, hogy lemondjunk róla." mondta Gettleman Brandon Beane-nek a draft-on, és trade-elt Benwikere-ért. "Benwikere-t már kinéztük a negyedik fordulóban, de úgy éreztem, hogy jobb volt az ár-érték ezen a ponton. Miután megszereztük Boston-t, és a draft folytatódott, Brandon megkérdezte: "Mit gondolsz ?" Azt mondtam: "Tudod mit, ha ott van az ötödik kör elején... Amikor odaértünk, megcsináltuk a trade-et. Ez határozottan helyes döntés volt. Brandon nagyszerű munkát végzett."

Benwikere rögtön a nikkel poszton szerepelhet, és Gettleman hisz abban, hogy Benwikere többre is képes, mint punt szituációk.

"14 interception-t szerzett, és van valami, amit megtanultam az évek során: ha van interception-od az egyetemen, akkor lesz itt is," mondta Gettleman. "Ösztönös, tudatos, intelligens, és kiváló labdaérzéke van."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Kép: washingtontimes.com