A Texans aláírt az 1/1-es játékossal

Tegnap bejelentették, hogy a Houston Texans aláírt az idei Draft 1/1-es játékosával a defensive end Jadeveon Clowney-val. A South Carolina korábbi védője négyéves (opcionális ötödik évet tartalmazó), 22.272 millió dolláros szerződést kötött csapatával amelynek teljes összege garantált keresetet jelent a számára. A szerződés 14.518 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

A játékos már freshman évében berobbant az egyetemi ligába (36 szerelést és 6 sacket jegyzett), a South Carolina erőssége volt. Nem meglepő, hogy sophomore idényében tovább javította számait (49 szerelés, 13 sack) és a Heisman választáson hatodik helyen végzett. Elsőként nyerte meg másodévesként a legjobb defensive endnek járó Hendricks Awardot és több más címre is jelölték. Junior szezonja nem sikerült ennyire jól, mindössze két sacket szerzett csak. Ehhez azonban hozzá kell tenni azt is, hogy ellenfelei sokkal jobban figyeltek rá, illetve heteken át sérüléssel bajlódott.

Clowney a 2014-es draft talán legjobb játékosa volt, már freshman éve után is elkelt volna a drafton. Némileg talán rontott értékén utolsó szezonja, többen is kérdéseket vetnek fel elsősorban hozzáállása miatt. A szakértők Mario Williams-hez hasonlítják, ő volt az utolsó defensive end aki 1/1-es választottként gazdára talált 2006-ban és akkor is a Texans választhatott az első helyen.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com)