A Bengals is aláírt az elsőkörös választottjával

A Cincinnati Bengals tegnap bejelentette, hogy aláírt az első kör 24. helyén kiválasztott játékosával, a cornerback Darqueze Dennard-al. A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy 4 éves megállapodást kötöttek a felek. Tavaly ezen a helyen az Indianapolis Colts a linebacker/defensive end Bjoern Werner-t választotta ki és 7.9 millió dolláros szerződést kötöttek vele. Dennard szerződése nagyságrendileg megegyezhet Werner tavalyi szerződésével.

1991. október. 10-én látta meg a napvilágot Georgiában. Középiskolai éveit a Twiggs County High Schoolban töltötte, ahol elkapóként és defensive backként szerepelt. Utolsó évében az offense-ben 40 elkapást, 502 yardot és 11 TD-t, a védelemben pedig 50 szerelést és 9 INT-t szorgoskodott össze. Egyeteméül a Michigan State-t választotta.

A college-ben nem sokat tétlenkedett és már sophomore évében 3 interceptiont szerzett. Ezt a számot hozta 2012-ben is, azonban legjobban senior évében szerepelt, mikor 62 szerelésig és 4 pickig jutott. A Spartans tagjaként a Big Ten konferencia bajnoka lett és az egyéni elismeréseknek sem volt híján. All-Big Ten és All-American első csapatba választották, valamint a legjobb egyetemi defensive backnek járó Jim Thorpe Award is az ő kezében landolt. Az elmúlt években a díjat olyan játékosok kapták meg, mint például Johnthan Banks, Morris Claiborne, Patrick Peterson és Eric Berry. Unokatestvére, Alfonzo Dennard a New England Patriots tagja.

Erősségek: elég sebessége és agilitása van hozzá, hogy megtörje az elkapót és hatással legyen a futójátékra is. Kivívta az elismerést az ellenfelektől, a QB-k nem sokszor dobálnak az irányába. Hosszú ideig követni tudja az elkapót a downfielden. Ahogy számai is mutatják ball hawk játékos. Hatékony press coverage-ben. Jó irányváltási képességek. Képes a blitzre is. Mindkét oldalon szerepelt.

Gyengeségek: gyengén szerel. Coverage-ben képes a fegyelmezetlenségre, túl sok pass interference büntetést szedett össze. Jóval konzisztensebbnek kell lennie. Jobban használnia kell fizikalitását. A nagyobb méretű NFL elkapók ellen bajban lehet, szükség lehet a safety jelenlétére is.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)