Roman Harper és Thomas Decoud az új csapatuknál

Az egyik a Saints-ben játszott nyolc évig. A másik a Falcons-ban hat évig. Miután aláírtak szabad ügynökként ebben a holtszezonban, egymás mellett szerepelnek a Carolina Panthers defensive backfield-jében. Nekünk furcsának tűnik, de Roman Harper és Thomas Decoud nem így látja.

"Ez nem furcsa," mondta Decoud az OTA második hetében. "Igazán jól haladunk. Minden divízió riválisról beszélünk, de mindannyian azért dolgozunk, hogy a nap végén le tudjunk tenni valamit az asztalra, és mi mindannyian ugyanazt akarjuk."

"Ez egy változás. Minden más - új színek, új csapattársak, új város. De ugyanakkor energiával tölt fel, miután nyolc évig egy helyen voltam. Felfrissít, és egy új kihívás." tette hozzá Harper.

A két NFC South veterán, Harper és Decoud sokat tudott a Panthers csapatáról, amikor a piac megnyílt ebben a holtszezonban. Pontosabban, mindketten tudták, hogy egy domináns védelem épül Carolina-ban.

"Egy nagyon jó helyzetbe kerültem," mondta Decoud. "Van egy remek front seven. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem fordult meg a fejemben, amikor meghoztam a döntésemet. Az elmúlt néhány évben, amikor játszottunk a Panthers ellen, még Atlanta játékosként, láttam csapatként a fejlődést. Egyre jobbak és jobbak voltak. Tényleg megtalálták az utat, és meglátszott ennek a gyümölcse az elmúlt évben."

"Teljes mértékben," tette hozzá Harper. "Ez a védelem nagyon, nagyon tehetséges."

Harper és Decoud pedig hozzáadja a saját tehetségét ahhoz az egységhez, amely a második helyen végzett az NFL-ben a védelmek tekintetében tavaly. Harper két Pro Bowl-on vett részt (2009, 2010) és Decoud-ot is nevezték Pro Bowl-ra 2012-ben.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu