Tartalék lesz a legmagasabb helyen kiválasztott irányító

A Jacksonville Jacksonville vezetőedzője Gus Bradley az NFL Total Access-nek adott nyilatkozatában elárulta, hogy a Philadelphia Eagles elleni első alapszakasz mérkőzésen Chad Henne lesz a csapat kezdő irányítója. Ez egyet jelent azzal, hogy az idei Draft harmadik helyén kiválasztott Blake Bortles csak a padon foglal majd helyet élete első téttel bíró profi mérkőzésén.

Bradley véleménye szerint Henne jobban teljesített és sikerült maga mellé állítani a csapattársakat is. Bortles teljesítményével is elégedett volt a vezetőedző, jó napokat tudhat maga mögött a fiatal irányító de még mindig küzd a szokásos újonc problémákkal.

Henne a tavalyi szezonban is a Jaguars kezdő irányítója volt és korábban is egy elsőkörös irányítót, Blaine Gabbert-et száműzte a kispadra. Jelenleg csupán annyi biztos, hogy Henne lesz a kezdő az alapszakasz elején de hatéves pályafutása során még egyetlen szezonban sem tudott több touchdownt szerezni mint interceptiont és ez kevés lesz, hogy hosszútávon egy NFL csapat kezdő irányítója lehessen.

Pár napja a Green Bay Packers irányítója Aaron Rodgers elmondta, hogy véleménye szerint az első szezonjában a padon kellene tartaniuk Bortles-t, hogy beletanulhasson az NFL világába. Rodgers véleményét komolyan lehet venni mert a legjobb 5 irányító között számon tartott játékos is tartalékként kezdte meg a pályafutását. Rodgers karrierjének első három évében Brett Favre tartalékja volt. Igaz Rodgers esetében egy sokkal komolyabb mentor állt rendelkezésre.

(nfl.com, Fotó: cheerall.com)