Négy csapat érdeklődik a Texans legeredményesebb elkapója iránt

Az OTA edzéseket és a minicampet megelőzően a wide receiver Andre Johnson elárulta, hogy nagyon zavarják a Houston Texans végbemenő változások és el akarja hagyni a csapatát. Az elkapó, hogy véleményének hangot adjon kihagyta a csapat eddigi offseason edzéseit.

Az új vezetőedzője Bill O'Brien mindvégig reménykedett benne, hogy Johnson előbb-utóbb meg fogja magát gondolni, az utóbbi napokban már arról lehetett olvasni, hogy hamarosan újra edzésbe áll az elkapó de tegnap ismét felröppentek az eltradeléséről szóló pletykák.

A legújabb információk szerint négy csapat is érdeklődik a veterán elkapó iránt. A hírek szerint a Carolina Panthers, a Cleveland Browns, a New England Patriots és a Seattle Seahawks szállna versenybe, hogy szerződtesse a jelenleg 33 éves wide receivert.

Johnson ellenértékeként egy második körös Draft picket tartanak elképzelhetőnek a szakértők. Az elkapó szerződéséből még három év hátra van de az eltradelése után is majd 12 millió dollár halott összeg maradna a Texans fizetési sapkájában.

Idén 10, jövőre 10,5, két év múlva pedig 11 millió dollár alapfizetés illeti meg a játékost amihez még hozzá jönnek a bónuszok. Minél később tradelnék el értelemszerűen annál kevesebb halott összeg képződne utána de koránál fogva annál kevesebbet is kapnának érte. Ha mindenképpen távozni akar akkor a Texansnak még idén el kell tradelni a legeredményesebb játékosát.

Johnson-t a 2003-as Draft harmadik helyén választotta ki a Texans és mivel 2002-ben alakult a csapat így majdnem a teljes történelmük soraikban tudták az elkapót. Ennek megfelelően minden Texans elkapórekordot Johnson tart.

11 éves pályafutása során 927 elkapásból, 12.661 elkapott yardot (13.7 yardot átlagolt elkapásonként) és 61 elkapott touchdownt szerzett. Hétszer választották be a Pro Bowl, kétszer az All-Pro első és kétszer az All-Pro második keretébe. 

(nfl.com, Fotó: nfl.com, pyromaniac.com)