Panthers poszt preview: Running backs

A Carolina gyakran alkalmazta a futásokat 2013-ban, 11. helyen végeztek az NFL-ben a futott yardok tekintetében és ötödik helyen a labdabirtoklásban.

Tavaly csak hat csapat futott többször, mint a Panthers, és a running back-ek felkészültek egy újabb nagy terhelésre 2014-ben.

Szerencsére Jonathan Stewart egészséges lesz az edzőtáborra, és örömmel fog futni, miután számos sérülést leküzdött.

Visszatérők:

DeAngelo Williams

A Panthers minden idők vezető futója 843 futott yarddal és három futott TD-vel vezette a csapatát 2013-ban. A 43 yardos touchdown futása a 16. héten a Saints ellen a leghosszabb futása volt a szezonban. 26. elkapásból karrier csúcsot jelentő 333 yardot teljesített. Karrier csúcsot jelentő 72 yardos touchdown elkapása volt a Jets ellen a 15. héten.

Jonathan Stewart

Az első hét mérkőzésen inaktív listán szerepelt, mivel a holtszezonban mindkét bokáját műtötték. Hat mérkőzésen játszott, 180 futott és 44 elkapott yardot teljesített. Részlegesen ínszalag szakadást szenvedett a jobb lábában a 14. héten - ami miatt ki kellett hagynia az utolsó három alapszakasz mérkőzést és a rájátszást.

Mike Tolbert

A rövid yard-os és gólvonal szituációkban bevetett fegyver minden meccsen játszott (13 alkalommal kezdett fullback-ként), 361 yard-ot és öt TD-t futott. 27 elkapással 184 yardot és két TD-t szerzett. Az NFL legjobbja a futók és fullback-ek rangsorában 30,7%-os first down mutatójával. 14 TD-t szerzett a két év alatt Carolina-ban.

Kenjon Barner

A 2013-as hatodik körös választás nyolc mérkőzésen játszott. Hat futásával hét, két elkapásával szintén hét yard-ot szerzett. Két kickoff visszahordása 17 yard-ot jelentett. A korábbi All-American futó 3623 yardot és 41 TD-t szerzett az Oregon egyetemen.

Michael Zordich

A draftolatlan újonc szabad ügynök az egész 2013-as szezonban sérült volt szakadt bal elülső keresztszalagja miatt, amit az előszezonban szedett össze.

Újoncok

Tyler Gaffney

A hatodik körös választás 2.500 yardot és 33 TD-t futott a Stanford egyetemen. A blitz blokkoló képessége és erőfutó rendszer ismerete miatt dicsérték.

Darrin Reaves

Draftolatlan újonc szabadügynökként érkezett a Alabama-Birmingham egyetemröl. Másodikként végzett az iskola történetében 30 totál és 27 futott TD-vel, harmadikként pedig 2337 yard-dal.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu