Panthers poszt preview: Defensive tackle-k

Panthers defensive tackle-k nem teljesítettek feltűnő egyedi mutatókat 2013-ban, de együttesen jelentős szerepet játszottak abba, hogy a Carolina a második lett az NFL-ben a védelem és a kapott pontok tekintetében.

Minden kulcsfontosságú játékos visszatér 2014-ben, hogy egy szép keverékét hozza létre a gyorsan fejlődő fiataloknak és a már bizonyított veteránoknak.

Visszatérők:

Star Lotulelei

A liga egyik legjobb újonca 2013-ban, a 14. helyen draftolt játékos minden mérkőzésen kezdett a Panthers erős defensive front seven-jében. Tavalyi teljesítménye: 47 tackle és 11 irányító siettetés mellett három sack a lenyűgöző irányító hármas ellen: Tom Brady, Eli Manning és Matt Ryan. All-Rookie by the Professional Football Writers of America (PFWA) díjra jelölték, és holtversenyben a negyedik helyen végzett az NFL Defensive Rookie of the Year szavazásán.

Kawann Short

A Panthers 2013-as második körös választását is nevezték All-Rookie by PFWA díjra. Nem kezdett minden mérkőzésen, de hatása azonnali, 33 tackle, 1.5 sack, egy kierőszakolt fumble és egy fumble labdaszerzés a tavalyi teljesítménye. Holtversenyben második a csapatban 21 irányító siettetéssel.

Dwan Edwards

Mindössze 11 meccsen játszott 2013-ban, de így is volt 20 tackle, három sack, 15 irányító siettetés és két fumble labdaszerzés a neve mellett. Miután karrier csúcsot jelentő hat sack-et ért el az első Carolina-i szezonjában, 2012-ben, Edwards 2013-ban minden meccsen kezdett, mígnem egy combhajlító sérülés ki nem szorította őt öt meccsen a pályáról. Hét eredményes Baltimore-i és Buffalo-i szezon után került a Carolina csapatához.

Colin Cole

Tett egy sikeres visszatérést azután, hogy kihagyott két NFL szezont, 15 mérkőzésen kezdő volt 13 alkalommal, az első Panthers szezonjában, 2013-ban. 19 tackle, egy sack és három irányító siettetés szerepel a neve mellett. Nyolc szezonban, négy csapatnál játszott, mielőtt eltűnt a 2011-es és a 2012-es szezonban egy boka sérülés után. Neves futás blokkoló volt Seattle-ben, mielőtt a Carolina-hoz került, ahol segített a Panthers-nek a második helyen végezni a futás elleni védekezésben.

Casey Walker

Hét meccsen szerepelt 2013-ban a Panthers gyakorló csapatában újoncként. Négy Oklahoma-i éve alatt 49 tackle, egy sack, két kierőszakolt fumble és két fumble labdaszerzés került a neve mellé.

Linden Gaydosh

2013-as újonc szezonjában sérült tartalék volt, miután hátsérülést szenvedett az edzőtáborban. 2013-ban a Canadian Football League draft-ján az első helyen választották ki, de aláírt a Panthers-el, miután részt vett a rookie minicamp-en, mint meghívott próbajátékos.

Legutóbbi igazolás:

Drake Nevis

Májusban hagyta ott a Jacksonville-t, ahol a 2013-as alapszakasz finálét játszotta. 2013-ban, Dallas-ban 11 meccsen játszott és szerzett 16 tackle-t, mielőtt távozott. Az Indianapolis 2011-ben a 3. körben draftolta, első két szezonját a Colts-nál töltötte, 39 tackle-t és egy sack-et szerzett 14 meccsen.

Újonc:

Shaq Rowell

Draftolatlan újonc szabad ügynökként érkezett májusban. A West Virginia-n 47 tackle-t szerzett tavaly és 42-t 2012-ben.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu