Vikings edzőtábor előzetes: Tight end-ek

Training Camp Preview TE_1Az elmúlt szezonokban egyik legfontosabb poszt a Vikings támadóegységében a tight end volt. Az nem is kérdés, hogy a Vikings együttese TE téren igencsak az élmezőnyhöz tartozik. A 4. profi évét kezdő Kyle Rudolph (igen negyedik, öregszünk) a liga egyik legjobb TE-je lett ezen idő alatt. Évről évre bizonyít és mindig a legmagasabb szinten játszik. Ezt várhatjuk tőle  a következő szezonban is?

A 2012-es év sok más Vikings játékos mellett Kyle Rudolph-nak is egy kitűnő időszak volt. Számtalan szép elkapás, nagy fontossággal bíró TD elkapások és persze Pro Bowl MVP cím is. Rudolph a Vikings egyik legjobb draftolt játékosa az utóbbi időkben, ehhez kétség sem fér. A kiváló játékos a számunkra teljesen felfoghatatlan offense playek során fele annyi szerepet sem kapott, mint azelőtti évben. Eredményei így látványosan visszaestek, ráadásul egy sérülést is összeszedett, ami miatt az idény második részét kénytelen volt kihagyni.

Egy biztos, Rudolph nagy jövő előtt áll és bár csak 24 éves, már most a legjobbak közé lehet sorolni. Norv Turner személye az ő karrierjére is nagyon jó hatással lehet. Elég csak két nevet említenem. Antonio Gates és Jordan Cameron. Mindketten Turner irányítása alatt lettek “ismeretlenből” elitek. Gates-t nem kell bemutatni senkinek. A San Diego Chargers egyik ikonjáról van szó, akit Turner tett azzá aki.

Jordan Cameron tavaly lépett elő a “semmiből” és karrierje legjobb szezonját produkálta, amíg mindig fiatal TE. Rudolph most előtérbe kerülhet a tavalyi Musgrave-Frazier bénázások után.

John Carlson bár bejelentette, hogy folytatja mi mégis elküldtük. Helyet talált a Cardinals-nál, így további sok siker kívánunk neki.

Ezzel kiderült, nincs igazi csere TE. Tavaly Chase Ford ugrott be, mint a tartalék tartalékja és szerintem meggyőzően szerepelt. Rhett Ellison inkább blokkolóként állt be és labdát sem sokszor kapott.

Újonc szabadügynökként szerződtetett AC Leonard nagy reménység, legalábbis a szakírók szerint. Az tény, hogy nagyon jól mozgott a pályán a minicamp és az OTA edzések alatt, de az igazi megpróbáltatás, most az edzőtáborban fog következni.

Allen Reisner visszatért a Jacksonville csapatától, igazából ő leginkább a tartalékcsapatban kapott csak szerepet eddig is.

A szerdai napon egy játékos elküldése miatt felszabadult egy hely a rosteren és a Vikings Michael Higgins-t, a New Orleans Saints egykori TE-jét igazolta le a fennmaradó helyre. Sokat nem tudok róla, de később utánanézek és lesz egy bemutató poszt is, bár várhatóan ő sem éli meg a keretszűkítés végét.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com