Akikre figyeljünk a Bills ellen

Ugyan a szurkolók mindig az előszezon végét várják, de számos játékos van, akiknek későbbi jövőjét is jelentheti az előttünk álló 4 hét, így ők fokozott erőbedobással mennek neki a következő 5 mérkőzésnek. Lássuk kik azok, akikre érdemes odafigyelnünk.

Ryan Nassib, QB

Néhányan a 2013-as draft első körébe várták, azonban a 4. körig csúszott, Jerry Reese pedig lecsapott az irányítóra. Borzasztóan mutatkozott be, sem első edzőtáborában, sem az előszezonban nem találta önmagát. Legnagyobb problémája pontatlanságával és döntéshozatalaival akadt. Nem csoda tehát, hogy három QB-val vágtunk neki a tavalyi esztendőnek. Az idei felkészülést szintén gyengébben kezdte, a tavaszi OTA-ken nem sikerült levetkőznie hibáit, a beszámolók szerint azonban az elmúlt héten sokat javult. Jól kommunikál társaival, nem habozik sokat a snap előtt. Ha képes lesz megtalálni elkapóit, akkor biztosan ő lesz Manning cseréje, Paintertől pedig elbúcsúzunk.

Corey Washington, WR

A Div II-es Newberry egyeteméről érkezett (az iskola inkább a cheerleadereket és a birkózókat termeli). Anno egy SEC egyetemre commitolt, de rossz jegyei miatt nem járhatott oda. A draft után a Cardinals-ben kötött ki, május végén azonban New Yorkba került. Csapatunk legmagasabb elkapója, aki már az edzéseken is bemutatott szép elkapásokat. Elsősorban mérete miatt lehet hasznos, a red zone az ő területe lehet. Trindon Holliday eddig szenvedett elkapóként (és meg is sérült), így ne lepődjünk meg, ha kirakjuk a visszahordó specialistát és egy másik játékost alkalmazunk helyette 6. WR-ként.

Larry Donnell, Adrien Robinson TE

Az Adrien Robinson mánia csillapodni látszik és egyre több szurkoló száll fel a Larry Donnell bandwagonra. Egyelőre ő tűnik a legmeggyőzőbbnek a tight endek közül (bár ezt nehéz megítélni a jelentésekre hagyatkozva), de hosszú út van még szeptemberig. Tavaly szívósságának és remek munkamoráljának köszönhetően maradt a keretben és az elmúlt esztendőt társai közül egyedül ő dolgozta végig Giants mezben. Robinson különlegességét atletikussága jelentheti, ha valóban olyan gyors mint anno a Bearcats pro day-en volt, akkor ő lehet az idei Julius Thomas. Ellenkező esetben viszont legjobb esetben egy korrekt második számú blokkoló TE válhat belőle.

Brandon Mosley, G

Chris Snee visszavonulásával ő örökölte meg a jobb oldali guard posztját. Első két évében elsősorban sérülések miatt nem volt sokat a pályán, de 2014-ben eljöhet az ő ideje. A legkedvezőbb végkifejlet ez lenne. John Jerry és Weston Richburg is az ő helyére pályázik, de előbbi csak egy évre írt alá (amellett, hogy ő sem jelent betonbiztos megoldást), utóbbi pedig remélhetőleg a következő évtized Giants centere lesz majd.

Damontre Moore, DE

Egy éve rögtön egy remek játékkal mutatkozott be a special teamben, azóta pedig egy évvel rutinosabb lett. Még mindig nagyon fiatal, fejlődni bőven tud és társai is dicsérték. Az edzéseken elsősorban a futások ellen remekelt. Fontos hónap előtt áll, megelőzheti Mathias Kiwanukát és Robert Ayers-t is a rangsorban.

Johnathan Hankins, DT

Moore-hoz hasonlóan őt is első körös tehetségnek tartották, utolsó egyetemi évében azonban a meccsek többségén az Ohio State teljesen kiherélte őt, a snapek számának növekedésével pedig fokozatosan romlott a teljesítménye. Tavaly nem sok lehetőséget kapott, de általában jól szállt be a játékba. Nem kis feladat áll előtte, Linval Joseph helyét kell átvennie.

Dan Fox, LB

Tipikus fehér linebacker, gyengébb atletikus képességekkel, de remek mentalitással. Keretben maradása esetén elsősorban a special teamben várhat rá komoly feladat. Ez nem lesz egyszerű, Mark Herzlich-nél kell jobbnak lennie. A rákból felépült játékosunk eddigi karrierje a vártnál gyengébben alakult, de a speciális egységben továbbra is hasznos játékra képes.

Charles James, CB

Gondolom mindenki várta már az ő nevének a felbukkanását is. A tavalyi előszezonban nem járt sikerrel, akkor a gyakorlócsapat maradt neki, Aaron Ross sérülése után azonban az aktív keretben is helyet kapott. A nagy konkurencia nem neki kedvez, de eddig keményen odatette magát az edzéseken, csupa jót hallani róla. Elsősorban ST ász, gunnerként lehet igazán hasznos.

Cooper Taylor, S

Egy éve 6'4"-es magasságának draftolását, amit én kicsit kétkedve fogadtam. Will Hill kirakása neki kedvezhet, igaz egyelőre csak a negyedik a rangsorban, hiszen Quintin Demps jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezik nála. Túl sok játékidőt idén sem várok tőle, de idén nagyobb esélye van, hogy megmutassa valódi képességeit. Ne feledjük, Nat Berhe is kész a bizonyításra.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: lockerreport.com