Akiknek fontos az előszezon 2023-ban - running backek

Feltörekvő újoncok, új csapatnál újrakezdők, kifelé tendáló veteránok, volt minden. Akadt aki élt a lehetőséggel, volt aki megbukott. Idén mélyebbre merítettünk és csak olyan játékosokat hoztunk nektek, akiket a draft harmadik napján, vagy még később fogadott örökbe(?) csapata. Persze, ahogy a draft napján a profik, mi is csak a zavarosban halászunk, így lesz akibe többet látunk, mint amire képes, mindenesetre ezek azok az arcok, akikről kevesebb szó esik, mégis érdemesnek tartjuk őket, legalább erre az egy cikkre. Jöjjenek a running backek.

Sean Tucker – Tampa Bay Buccaneers – undrafted

Tucker volt a személyes kedvencem a futók közül. Utolsó két egyetemi évét ezer yard és 12+ touchdown fölött zárta. Nem volt igazán gyengesége a játékának, és három downos potenciált mutatott. A harmadik körre vártam, de a combine előtt kiderült, hogy a szívével gondok lehetnek, ez pedig rendesen derékba törte a teljes draft ciklusát. Senki nem mert rámozdulni, az edzőtáborok előtt viszont zöldlámpát kapott, így a Buccs egy újabb kezdő potenciállal rendelkező játékossal gazdagodott. Ha az ex-syracuse futó egészséges, se Chase Edmonds, se Rachaad White nem fog neki gondot okozni idővel a depth charton. A számok még nem szaladtak meg igazán, de kellően sokat használják, legutóbb a Jets ellen már passzjátékban is számítottak rá. (Peti)

SaRodorick Thompson – Seattle Seahawks – undrafted

Thompson fizimiskája biztos szívmelengető látvány a Seahawks drukkereknek, a Cowboys elleni játéka is megidézte itt-ott Beast Mode-ot. Parádézott akkor, 11 labdából 50 yardot és egy touchdownt hozott. Mindkét előszezon meccsén visszafújtak egy-egy nagy futást szabálytalanság miatt, de így is 4,5 yard fölött átlagolt futásonként, kontakt után is négy yard fölött. A holtszezonban megjárta a Saints gárdáját is, a Seahawks a többi futója kiesése okán adott neki lehetőséget, és bármennyire is villog Thompson, sajnos továbbra is csak abban reménykedhet, hogy Seattleben nem idén lesznek egészségesebbek a posztriválisok. Mert ez az RB room elég telített most. A sérülésből visszatérő Kenneth Walker mögé két futót is draftoltak Carrollék, Charbonnet és McIntosh személyében és még DeeJay Dallas is ott van. Mindenesetre, a pracice squadban biztosan kap helyet. (Ádám)

Eric Gray – New York Giants – 5/172

Gray egy izgalmas prospect volt akár fantasy szempontból is, amíg meg nem egyezett a folytatásról Saquan Barkley és a Giants vezetősége. De még így is „csak” Matt Breida jelentett konkurenciát, amíg le nem szerződtették James Robinsont. Így a lehetőségei erősen korlátozódtak. Az eddigi két meccsen mentségére szóljon, hogy a Giants futójátéka teljes egészében gyengécske volt, így legalább lefelé nem lógott ki. Ami pozitívum számára, hogy ugyanannyi futást kapott, mint Robinson és a passzjátékba is bevonták. A Barkley féle szituáció hosszútávon kedvező lehet számára, ami viszont egyértelmű jel, hogy számolnak vele és kíváncsiak, mit tud a labdával, az a special teamben betöltött szerepe. A rúgásokat és a puntokat is rendre ő hordja vissza és ez az alapszakaszban is így lesz Dabollék szerint. (Ádám)

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: pweterreport.com