Veterán támadófalembert szerződtetett a Seahawks

A Seattle Seahawks tegnap bejelentette, hogy egyéves szerződést kötött a veterán guard Wade Smith-el. A 12. profi szezonját kezdő támadófalember az utóbbi négy évben a Houston Texans játékosa volt. Korábban szerepelt a Kansas City Chiefs, a New York Jets és a Miami Dolphins csapatánál akik 2003-ban a Draft harmadik körében kiválasztották.

A Texans-nál töltött négy éve alatt az összes 64 alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára de a tavalyi szezonban visszaesett a teljesítménye. A passz blokkolása és a futójáték támogatása sem volt már a régi és a Pro Football Focus a 81 guard közül az 58. helyre rangsorolta. Pályafutása során szerepelt már center és tackle poszton is.

A Seahawks olyan falemberekkel igyekszik megtölteni a 90 fős keretét akik számára ismerős az offensive koordinátor Tom Cable által alkalmazott zóna blokkolási séma de természetesen ez önmagában nem jelent rá garanciát, hogy túl fogja élni a végső keretszűkítést. A csapat két kezdő guardja James Carpenter és J.R. Sweezy komoly konkurenciát jelent Smith számára és jelenleg nem garantálható, hogy bent marad az 53-as keretben.

(nfl.com, Fotó: rantsports.com)