A 49ers két évet hosszabbított a kezdő tacklejével

A San Francisco 49ers tegnap bejelentette, hogy újabb kulcsjátékosával sikerült szerződést hosszabbítaniuk. A bejelentés szerint a nose tackle Glenn Dorsey két éves szerződéshosszabbítást írt alá a csapattal így a védőfalember 2016-ig a 49ers játékosa lesz. A szerződés anyagi részletei egyelőre nem ismertek.

Dorsey a tavalyi offseasonban érkezett a Kansas City Chiefs csapatától és akkor is két éves szerződést kapott ami alapján 2.65 millió dollárt fog keresni az idei szezonban. Az új szerződés minden bizonnyal jóval nagyobb keresetet jelent majd Dorsey számára.

"Glenn egy igazi profi aki nagyon gyorsan a szervezetünk értékes tagjává vált, mind a pályán mind pedig a pályán kívül. Nagyon jó és gyorsan tanuló játékos aki kiérdemelte a hosszabbítást és arra koncentrálunk, hogy a jövőben miben tud majd hozzájárulni a sikereinkhez." - nyilatkozta a csapat general managere Trent Baalke.

Dorsey számára értelemszerűen jót jelent a hosszabbítás azonban rosszat, hogy jelenleg nincs rá garancia, hogy pályára tudna lépni az alapszakasz első mérkőzésén. Ha nem tudná vállalni a játékot akkor a veterán Ian Williams, a 2013-as drfat ötödik körös választottja Quinton Dial és a relatív ismeretlen Mike Purcell pótolhatja majd.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)