Rengeteg kérdőjel Schaub játéka miatt

Szombat hajnalban a Raiders lejátszotta harmadik előszezon mérkőzését is és sajnos még mindig nincs válasz a legfőbb kérdést illetően. A legnagyobb kérdés pedig még mindig az, hogy Matt Schaub tényleg megérdemli-e, hogy a Raiders kezdő irányítója legyen a következő szezonban.

A mérkőzésen a Schaub vezérelte passzjáték még a korábban látottaknál is gyengébb volt. Schaub a félidőig zsinórban öt "three and out"-ot levezényelt, hét eredménytelen támadósorozata volt, 45 passzolt yarddal és egy fumblelel zárta az első két játékrészt.

Az újonc Derek Carr sérülés miatt kihagyta a Packers elleni találkozót így Schaub csak a harmadik számú irányítóval, Matt McGloin-al kellett megosztozni a támadósnappeken. McGloin az eddigi mérkőzéseken jobban teljesített mint Schaub de az igaz, hogy a másodéves irányító az ellenfelek második, harmadik védelmi vonalai ellen szerepelt.

Schaub eddig képtelen oldalra passzolni és nem tud élni a zsebben sem. Természetesen az offensive linenak is sokat kell javulni, eddig elég silány munkát végeznek de Schaub sem tud improvizálni. 27 passzkísérlettel zárta a mérkőzést amiből csak 110 passzolt yardot szerzett. Teljesen más a helyzet Denverben de összehasonlításképpen Peyton Manning ugyanennyi kísérletből 242 passzolt yardot szerzett hajnalban.

Jelen pillanatban nem sok jót lehet remélni Schaub-al kapcsolatban, rengeteg amerikai szakértő már most kiköveteli a csapatból. Egyre kevesebb idő van hátra az alapszakasz kezdetéig és ha nem történik gyökeres változás akkor az újabb QB szerződtetésünk sem lesz egy sikersztori pedig 8 millió dollárt fizetnek neki a következő szezonért.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: justblogbaby.com, texarkanagazette.com)