Preseason Week 1 – Elkezdődött a szezon, végre! 1.rész

Elkezdődött a 2023-as NFL szezon, az előszezon (preseason) formájában és le is mentek az első heti meccsek. Alapvetően sok tanulságot ezekből az eredményekből nem szabad levonni, így a konkrét végeredményekkel nem is foglalkoznék. Ehelyett minden meccsről hoznék nektek pár érdekes teljesítményt, párharcot, amire érdemes lehet odafigyelni az előszezon maradék 2 fordulójában. Természetesen a cikkbe némi fantasy relevanciát is belecsempészünk.

Texans vs Patriots

A legtöbben a meccset C.J Stroud bemutatkozása miatt várták, azonban a szerepe limitáltra sikeredett, és hát valljuk be, nem is volt túl sikeres, de természetesen nem temetjük el 4 db passzkísérlet alapján. Akiről inkább érdemes beszélni a Texans-nál, az Tank Dell, aki apró méretei ellenére kiválóan teljesített első NFL mérkőzésén. Mivel a Texans-nál nincsenek minőségi elkapók, Dell gyakorlatilag már week1 kezdő lehet 3 elkapós felállásoknál, emiatt pedig érdemes lehet a fantasy draftok hátsó köreiben keresni, de lehet, hogy majd az egyik legnépszerűbb waiverről felszedett játékos lesz pár hét után.

A Patriots-nál talán a legérdekesebb történés az lehet, hogy hatalmas a harc az RB2 pozícióért, egyelőre megtippelhetetlen, hogy ki lesz Stevenson cseréje. Pierre Strong és Kevin Harris a 2 fő várományos, nagyjából ugyanannyit töltöttek a pályán, ezt a párharcot mindenképpen érdemes lesz figyelni a következő 2 hétben.
UPDATE: Ezekiel Elliott-ot leigazolta a Pats elrontani Stevenson fantasy értékét, Strong és Harris így semmit nem fognak csinálni. 

Vikings vs Seahawks

Sok kezdőjátékos kihagyta a meccset mindkét oldalon, Addison és Smith Njigba helye is fixnek látszik a 3 elkapós felállásoknál, mindketten már az első héttől kezdve flex játékosok fantasyban, és az értékük egyre csak nőhet.

A Vikings-nál úgy néz ki, hogy Ty Chandler lesz Mattison mögött az RB2, aztán majd kiderül, hogy mennyi szerep jut neki.

A Seahawks-nál pedig Ken Walker sérülése miatt a rookie Charbonnet és DeeJay Dallas harcolhat a cserefutó szerepért, érdemes lesz figyelni, hogy Charbonnet megtudja-e nyerni a harcot már az első éles hét előtt. Mondanom sem kell ugye, hogy akinél Walker ott van/tervezi kiválasztani, annak kötelező Charbonnet is minimum, de még akár Dallast is kiválasztania, hiszen nagyon úgy néz ki, hogy Walker bekerül a sérülékeny futók csoportjába.

Packers vs Bengals

A Packers-nél gyakorlatilag eldőlt, hogy az újonc Sean Clifford lesz a csere QB, jól is teljesített egyébként. Olyan dynasty ligákban, ahol nálunk van Love, mindenképpen érdemes lehet Cliffordot is felvenni a csapatunkba, hiszen az ördög nem alszik. Watson és Doubs mellett eddig úgy néz ki, hogy Jayden Reed sikeresen megnyerte a 3.számú elkapó szerepet, Luke Musgrave pedig egy every down kezdő tight end lehet gyakorlatilag már az első héttől, mindketten potenciális hátsó körös fantasy targetek.

A Bengals-nál nagy lehet a harc az RB2 pozícióért, elsősorban Chris Evans és Chase Brown között, ezt a párharcot még figyelni kell a maradék 2 körben, elkapók közül pedig az újonc Andrei Iosivas lehet az, aki még 2 ilyen jó teljesítménnyel rotációs szerepkörhöz juthat majd élesben is.

Dolphins vs Falcons

Erről a párharcról nehéz mit mondani, hiszen egyik csapatnál se nagyon játszottak olyan játékosok, akikkel érdemes lehet foglalkozni. Talán a Dolphins-nál az újonc futót Achanet érdemes figyelni, de egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a villámgyors change of pace back legjobb esetben is csak RB3 lesz a rosteren a szezon kezdetekor.

Steelers vs Bucs

A Steelers 2 játékosa lehet kiemelendő, akik amúgy nem kezdők, ők pedig Jaylen Warren és Calvin Austin. Warren nagyon úgy néz ki, hogy amellett, hogy egyértelműen Najee Harris cseréje lesz, önálló értékkel is rendelkezhet majd mélyebb PPR ligákban. Austin pedig miután tavaly végig sérült volt az újonc szezonja alatt, idén simán a csapat WR4-e lehet, és ha Allen Robinson annyira öregedni fog, mint amire számítani lehet, akkor Austin gyorsan a pályán találhatja majd magát, dynastyben mindenképpen érdekes waiver opció lehet a szezon ezen pontján.

A Bucs-nál természetesen a legnagyobb és legérdekesebb kérdés a kezdő QB poszt. Alapból is Mayfield volt az esélyes, de az első meccs után gyakorlatilag kijelenthető, hogy amennyiben Trask a következő 2 hétben nem nyújt szignifikánsan jobb teljesítményt, mint Mayfield, akkor ez bizony eldőlt. Érdekes szituáció lehet továbbá az, hogy ki lesz White mögött a cserefutó, egyelőre Vaughn és Edmonds csatázik a pozícióért, talán utóbbi vezet eddig egy hajszállal. Elkapóknál pedig az újonc Trey Palmert érdemes figyelni, tekintve, hogy Russell Gage borzasztó sérülékeny, könnyen elnyerheti majd Palmer a WR3 pozíciót.

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: nf.com, packerswire.usatoday.com