Webb készen áll a játékra

Éppen akkor, amikor úgy nézett ki, hogy Joe Webb-nek nem lesz snap-je a Panthers harmadik előszezon meccsén, hirtelen a pályán találta magát.

A two minute warning-nál a Carolina a határán volt annak, hogy kiütéses vereséget szenvedjen a harmadik előszezon mérkőzésén, egy ütközésnél Matt Blanchard agyrázkódást kapott és a tartalék Webb lépett pályára.

Három passz, 64 passzolt yard és 42 másodperc múlva Webb ünnepelhette a touchdown-t. 

"Ebben az üzletben mindig kész kell lenned," mondta Webb az öltözőben a meccs után. "Soha nem tudhatod, mikor mondják a számodat." 

Ez a hangulat még inkább érvényes ezen a héten, a kezdö Cam Newton (bordasérülés miatt) kihagyja a csütörtöki előszezon finálét a Pittsburgh Steelers ellen és Derek Anderson bármelyik pillanatban apa lehet. 

Anderson feleségét, aki a házaspár első gyermekét várja, kedd este 7-kor vizsgálták meg, így valószínű, de messze nem biztos, hogy Anderson játszik a Steelers ellen. 

Bármi is történik a csütörtöki játék előtt, Webb kész lesz. És bármi is történik a meccs alatt és után, a Panthers úgy tervez Webb-el, hogy az 53 fős keretben lesz, együtt Anderson-nal és Newton-nal, amelyet szombaton jelentenek be. 

"Ez egy szükségszerű dolog, de ugyanakkor Joe a kezdetektől kiérdemelte ennek megfontolását." mondta Ron Rivera. "Nehéz helyzetben leszünk, mert egy jó játékost el kell küldenünk, hogy egy extra irányítónk legyen, de a jelenlegi helyzetünk megköveteli."

Az előszezon mérkőzések alatt Webb jó benyomást tett mindenkire. 35 passzából 21 volt sikeres, 271 yardot és két TD-t szerzett egy interception mellett, továbbá futott 30 yardot. 

A legutolsó alkalom, amikor Webb nyomás alatt volt, még nagyobb kihívást jelentett. Miután csak a letérdelésekre küldték be a 2012-es szezonban a Minnesota Vikings-nál, Webb hirtelen azon kapta magát, hogy kezdő az NFC Wild Card mérkőzésen - ahol 24-10-re kikaptak a Green Bay-től - mert a kezdő irányító Christian Ponder lesérült. 

Webb wide receiver lett a 2013-as szezonban, de visszakerült irányító pozícióba, amikor a Panthers korlátlan szabad ügynökként szerződtette márciusban, Newton boka műtéte után. 

"Izgatott voltam a Joe Webb által hozott dolgok miatt," mondta Rivera. "Felhívtam néhány egykori edzőt, és ők úgy érezték, hogy amit mi csinálunk, az jól illik az adottságaihoz. Szeretem Joe-t. Nagyon szorgalmas, lelkiismeretes fiatalember, aki a legjobbat akarja. Ő egy jó ember." 

Lehetséges, hogy Webb indít minden snap-et a csütörtöki előszezon finálén, és valószínűleg nem fog egyet sem a szezonnyitón, amikor Newton és Anderson várhatóan kész lesz a játékra. 

"Cam egy erős fickó, egy erős katona," mondta Webb. "Biztos vagyok abban, hogy ő és a training team meg fognak tenni minden tőlük telhetőt, hogy 100 százalékosan térhessen vissza. Biztos vagyok benne, hogy most már bármelyik pillanatban visszatérhet."

Ha ez a nap nem jön olyan gyorsan, a Panthers tudja, hogy Webb egy pillanat alatt készen áll.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu