Kórház a város szélén

Sajnos senkinek sem jelent újdonságot az, hogy a New York Giants első körös választottja, Odell Beckham Jr. még mindig nem tudott bekapcsolódni az edzésekbe, emiatt pedig a hétfő esti Lions elleni nyitányt is biztosan kihagyja. Sajnos ez nem újdonság, tartósság szempontjából Jerry Reese sok esetben mellényúlt első körös választásaival.

Az első ilyen játékos Aaron Ross volt, aki több esetben is az oldalvonal mellé kényszerült, tavaly pedig néhány hét után IR-re került. Sajnos idén sem járt sikerrel Baltimore-ban, már az első edzések egyikén súlyos sérülést szenvedett, ami valószínűleg pályafutásának a végét is jelenti.

Kenny Phillips talán még balszerencsésebben járt (ő volt egyébként az utolsó játékos a Miami egyeteméről, akit az első körben kiválasztottak). Második profi évében térdfájdalmai miatt egy súlyos műtéten esett át, amely után karrierje is veszélybe került. Vissza tudott térni és ugyan voltak is jó mérkőzései, de teljes mértékben nem tudott megfelelni az elvárásoknak. 2013 elején Philadelphiába távozott, ahol nem járt sikerrel és augusztus végén kirakták. Azóta sem lépett pályára.

Hakeem Nicks első három évében valósággal ragyogott, mostanra azonban lecsökkent az ázsiója. Ebbe belejátszottak sérülései is, amelyek két éve hatottak ki igazán játékára. Tavaly hiába zárt sok elkapott yarddal, touchdownt nem szerzett és viszonya is megromlott a klubbal. A várt évi 10 milliós szerződést senkitől sem kapta meg és ehhez képest gyakorlatilag aprópénzért távozott Indianapolis-ba. Vajon melyik arcát mutatja Andrew Luck mellett?

Jason Pierre-Paul 2011-ben még all-pro játékos volt, tavaly azonban az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtotta defensive endjeink közül. Persze ebben benne van hátműtéte is, amely után nem tudta visszanyerni teljese erejét. Hogy ezt sikerült-e már abszolválnia azt egyelőre nem tudhatjuk, de az előszezon alapján nem jó irányba halad...

A legtragikusabb sors David Wilsonnak jutott. Újonc évének végére belerázódott az NFL-be és több jó mérkőzést láthattunk tőle (különösen emlékezetes a Saints elleni produkciója, de az Eagles elleni sem volt kutya). Csoportriválisunk ellen azonban tavaly ősszel nyaksérülést szenvedett, ami az edzőtábor során újra előjött és pályafutását is be kellett fejeznie. Nagy kár érte, hiszen sebessége és playmaker képessége aranyat érhetett volna. A sporttól nem távolodott el, újra atletizálni kezdett, célja pedig az, hogy hármasugrásban kijusson a rio-i olimpiára.

Eddig egyedül Justin Pugh járt sikerrel, aki Lawrence Taylor óta az egyetlen játékosunk volt, aki újoncként minden mérkőzésen kezdőként lépett pályára. Vajon mikor mutatkozhat be Beckham és a későbbiekben is probléma lesz sérüléseivel?

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu