Anderson és Newton a Tampa Bay elleni meccsen

Az első 48 alapszakasz mérkőzése előtt, a Carolina Panthers csapatában, Derek Anderson minden héten úgy készült fel, mintha kezdő lenne - annak ellenére, hogy tudta, nem lesz az. Tehát vasárnap, amikor egy sérülés miatt Cam Newton helyett végül Anderson volt a kezdő, nem volt meglepő, hogy Anderson felkészült volt. Talán az egyetlen dolog, amire Anderson nem volt felkészülve, az az volt, hogy jó móka lesz. 

"Felrobbantam," mondta Anderson. "Már egy csomó más dolgot csináltam, és nem voltam pályán négy évig. Lejátszani egyszerűen a meccset, és megszerezni a győzelmet, ez nagy dolog a számomra. Tényleg az volt." 

Newton NFL karrierje során először hiányzott mérkőzésről, hogy több ideje legyen felépülni a borda sérülésből. Anderson 2010 óta először kezdett és 24/34-es passz mutatóval, 230 yard-dal és két TD-vel, interception nélkül vezette a Panthers-t 20-14-es győzelemre a Tampa Bay Buccaneers ellen. 

A nedves körülmények között nagy volt a küzdelem a görcsök ellen, de Anderson semmi jelét nem mutatta a rozsdának. Ugyanilyen fontos, hogy csapattársai soha nem inogtak meg körülötte. 

"Tudtuk, hogy mekkora értéket is hozott a csapatnak," mondta a tight end Greg Olsen, aki Anderson 8 passzából 83 yardot és egy TD-t szerzett. "Nyilvánvalóan nem szeretnéd, hogy a kezdő QB ne játsszon. Ez a legrosszabb dolog, ami történhet, de nem minden csapat olyan szerencsés, mint mi, hogy van egy olyan tartalék, aki kezdő lehetne sok csapatban. Ha valami történik a kezdőjátékossal, ez ad egy csomó önbizalmat, hogy továbbra is jól tudsz játszani, és vezetni az offense-t. Örülök neki. Megérdemelte ezt a lehetőséget."

Ron Rivera konzultációt folytatott az orvosokkal, az atlétikai edzőkkel és az edző asszisztensekkel, miután a csapat megérkezett Tampa-ba szombaton, majd úgy döntött, a legjobb - minden egybevetve - ha a Panthers Anderson-hoz fordul. 

"Beszéltem Cam-el, aki nem volt túl boldog," mondta Rivera, aki elmondta, hogy Newton felépül a 2. hétre. "Játszani akart, még így is, a legrosszabb módon, de az egyetlen dolog, amit az orvosok hangsúlyoztak nekem, hogy ha adunk neki még egy lehetőséget (a pihenésre), lehet, hogy sokkal egészségesebben tér vissza. Az egyetlen dolog, amit mondtam neki, az az volt, hogy "Legyél ott a csapattársakkal a pálya szélén." Igazából úgy kellett visszahúzni egy-két alkalommal. Részese akart lenni mindannak, amit teszünk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu