Baker Mayfield játszani fog a vezetőedző elmondása szerint

Sérült bordái miatt Baker Mayfieldnek a héten ki kellett hagynia az edzéseket, de emiatt nem ültetik padra és megkapja az esélyt, hogy második nekifutásra megnyerje az NFC déli csoportját. Mayfield kezdeni fog a Carolina Panthers elleni vasárnapi mérkőzésén, Todd Bowles vezetőedző személyesen mondta a riportereknek. Mayfield hivatalosan még kérdésesnek volt jelölve a tegnapi riporton.

A Tampa Bay Buccaneersnek az előző fordulóban a New Orleans Saints ellen volt esélye arra, hogy megszerezze a frnachise zsinórban harmadik divíziós bajnoki címét, de kikapott, Mayfield pedig megsérült a mérkőzésen.

A sérülés nem új tényező Mayfield idei szezonjában ugyanis az alapszakasz korábbi szakaszában boka és térdsérüléssel bajlódott. Mayfield 16 mérkőzésen 3.907 yardot és 28 touchdownt passzolt (karriercsúcs) és esélye van arra, hogy először átlépje a 4.000 yardos és a 30 TD-s határt.

A 2018-as Draft 1/1-es játékosa tavaly egyéves szerződéssel érkezett a csapathoz. Ha meglesz a playoff akkor biztosan hosszabbítani fognak az irányítóval. Ehhez a liga legrosszabb csapatát, a csoportrivális Carolina Panthers csapatát kell legyőzni.

Fotó: tampabay.com